ВМРО предлага дрогираните шофьори да работят в моргите, реанимациите и

...
ВМРО предлага дрогираните шофьори да работят в моргите, реанимациите и
Коментари Харесай

ВМРО предлага дрогираните шофьори да работят в моргите и реанимациите

ВМРО предлага дрогираните водачи да работят в моргите, реанимациите и травматологиите, с цел да видят какво са предизвикали на жертвите си. Партията предлага по-високи санкции за шофиране след приложимост на опиати и повдигане на минималното наказване за породено ПТП от 3 на 5 години. 

Промените са в Наказателния кодекс и към този момент са импортирани в деловодството на Народното събрание. Те касаят член 67, алинея 3; член 343, алинея 3 писмен знак б и член 343б, алинея 3. Целта на законопроекта е да се понижи броя на условните присъди, които се постановат посредством в този момент настоящата правна уредба и да се реализира оптималната предварителна защита посредством превъзпитание на хората, които се качват зад кормилото под въздействието на наркотични субстанции. 

" Статистиката за злополуките у нас е много притеснителна и за жалост тя се трансформира в възходяща градация последните години. Бруталният удар, довел до гибелта на журналиста Милен Цветков, изработен с висока скорост и без никакъв спирачен път, е доказателство какво е въздействието на избрани вещества над хора, разрешили си да седнат в това положение зад кормилото. Поведението на 22-годишния водач, директно след случая, демонстрира цялостна липса на възприятие за виновност и отговорност за породеното ПТП. Ето за какво за нас е значимо, когато едно такова дело влезе в правосъдната зала, опциите за налагане на условна присъда да бъдат сведени до най-малко, а тогава, когато се наложи, то да има опция за прилагате на препоръчаните от нас ограничения – полагане на труд като чистачи и санитари в отделенията, до които стигат жертвите като реанимации, ортопедии и морги. Тази мярка сигурно би имала сериозен резултат в посока превъзпитание и бъдеща предварителна защита от рецидив на същото действие ", се показва в известие на Вътрешна македонска революционна организация до медиите, с което се аргументират препоръчаните промени в Наказателен кодекс. 

От Вътрешна македонска революционна организация предлагат съществуващата пробационна мярка „ безплатен труд в интерес на обществото “ за всички лица, попадащи в тази категория при упоменатите условия, да бъдат осъществени с полагане на труд като санитари и хигиенисти в шоковите зали, реанимациите, моргите и психиатричните отделения, както и в отделенията на лечебните заведения, в които има потребност от помощ към сегашния миг.

Друга мярка, която те оферират е завишаване на долния предел на наказването при причиняване на гибел от водачи под въздействието на наркотични или сходни с тях субстанции в резултат на ПТП на 5 години. С това на процедура отпада опцията за условно наказание. 

 

 

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР