Вместо очакваното бавно и постепенно премахване на ограниченията заради пандемията

...
Вместо очакваното бавно и постепенно премахване на ограниченията заради пандемията
Коментари Харесай

Гърция въвежда изненадващо пълна карантина

 Вместо предстоящото постепенно и последователно унищожаване на рестриктивните мерки поради пандемията от COVID-19, гръцкото държавно управление изненадващо вкарва цялостна карантина до 11 януари.

Говорителят на държавното управление Стелиос Пецас заяви за строги забрани, които влизат в действие от на следващия ден в 6 часа. Козметичните салони, книжарниците затварят порти и се не разрешава да работят магазините с авансово непокътнат час за посещаване. Остават отворени единствено магазини за хранителни артикули, аптеки и бензиностанции.

Вечерният час още веднъж е от 21 часа до 5 сутринта.

Излизането е позволено единствено по неотложност и на работа.

Това е персонално решение на премиера Кириакос Мицотакис, изясни непредвидения ход представителят на държавното управление Пецас. Мерките са ориентирани към преодоляване на болестта преди да отворят всички учебни заведения на 11 януари.

В Гърция са въведени ограничаващи ограничения от началото на ноември, което промени напълно епидемиологичната конюнктура.

Не се трансформира протоколът за влизане в Гърция, като дружно със наложителен негативен тест за ковид на всички влизащи в страната се прави и бърз тест на границата, наложителна е тридневната карантина.

Опозицията изиска оставката на министъра на образованието с обвиняване, че не може да сътвори сигурност на децата в учебно заведение и слага цялата страна под карантина.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР