Влюбени двойки по морето глобяват летовници за кучета без повод

...
Влюбени двойки по морето глобяват летовници за кучета без повод
Коментари Харесай

Чиновници се правят на влюбени двойки и глобяват на плажа в Несебър

 Влюбени двойки по морето глобяват летовници за кучета без мотив и всевъзможни други нарушавания. За куриозната преживелица описаха за " България Днес " туристи от Несебър, откакто млади момче и момиче по къси панталони ненадейно извадили на нехайни стопани на куче без каишка кочана с санкциите.

Маскирани като влюбена двойка, служители в Несебър обикалят из туристическия център и плажа, с цел да ловят извършители. Броени дни откакто Народното събрание одобри на първо четене по-високите санкции за домашни любимци без мотив и намордник, общините край морето решили да пуснат хайки за извършители. Санкциите, които се постановат, са към момента съгласно старите текстове и наредби на локалната власт, само че методът е новаторски. Най-умели в лова на извършители са точно от община Несебър, където съгласно последната мода, въведена от вицепремиера Томислав Дончев, пуснали екипите си като сътрудници под прикритие. Тъй като морските общини всекидневно пускат хайки за туристи с домашни животни без каишки, тази година летовниците били сюрпризирани, че санкциите постановат влюбени до уши младежи. Двойката обикаля Южния плаж в Несебър, където от две години има цялостна възбрана за разхождането на домашни любимци, както и наблюдават дали стопаните водят с мотив и паспорт питомците си, описаха за " България Днес " туристи. При определяне на нарушаване младите " влюбени " безусловно режат глави, ожалиха се летовници. В Несебър глобата за куче без мотив, паспорт и намордник за едрите и междинните породи е от 50 лева до 200 лева При наново нарушаване санкцията скача до 4 стотака, а 2000 лева е глобата, в случай че куче прояви експанзия към друго животно или човек пред стопанина си. Освен това малко на брой от стопаните носят по време на разходка наложителното по условие от общината уверение за регистрация на животното.

От община Несебър отхвърлиха коментар за новаторския метод за лов на извършители на наредбата с претекста, че сходно самопризнание би отслабило успеваемостта им. Но пък описаха, че ограниченията на кмета Николай Димитров не са единствено рестриктивни. " Община Несебър прави поетапно слагане на специфични кошчета за кучешки екскременти. Вече имаме закупени 50 броя, които се инсталират на основни места в новата и остарялата част на Несебър. До края на месец юли ще бъдат ситуирани още 50 броя. Има сложени и две вендинг машини за разделно събиране на отпадъците - против тях жителите и гостите получават храна за домашните си любимци. Предстои и отварянето на 3 броя новоизградени площадки за свободно придвижване на домашни любимци - дребни и огромни кучета ", увериха от морската община.

Националната организация по приходите е рекордьор по акциите с данъчни под прикритие. Маскирани като туристи в хотели, заведения за хранене и магазини, данъчните ловят неиздадени касови бележки. В началото на март обаче Национална агенция за приходите спретнаха интервенция " Хоро " - техни чиновници друсаха ръченица, с цел да изловят неиздадени касови бележки на фолклорен фест в село Марково. Министърът на финансите Владислав Горанов пък издаде, че подчинените му в Национална агенция за приходите чиновници са стигнали чак до гол круиз на транспортен съд, с цел да изловят данъчни измамници.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР