Влизайки в политиката съм длъжен да отговоря на три въпроса:

...
Влизайки в политиката съм длъжен да отговоря на три въпроса:
Коментари Харесай

Янев иска политически борд - църквата, синдикатите и БАН да казват кой става за депутат

" Влизайки в политиката съм задължен да отговоря на три въпроса: за какво влизам в политиката, по какъв начин ще вземам решение проблемите при оказано доверие от гласоподавателя и с какви средства и хора ще реализирам набелязаните цели ". Това съобщи ръководителят на Политическа партия „ Български възход” Стефан Янев по време на конференция пред публицисти ", съобщи БГНЕС.

Стефан Янев показа политическите цели и визията на партията за ръководството на България. Той изясни за какво влиза в политиката и очерта няколко съществени цели и решения, които оферират от партията.

„ Влизам в политиката, тъй като имам дълг към отечеството, на което съм се клел да послужвам правилно и на което съм дал доста и съм получил всичко. За мен майката на всички проблеми е демографската катастрофа”, съобщи Янев.

Той съобщи, че демографската рецесия е първата цел, по която ще работят. " Аз и „ Български възход” считаме за належащо 3 млн. души с български генезис, живеещи в обичайни български диаспори, да получат статут на български граждани”, сподели Янев. Той уточни, че решение на демографската рецесия, което те оферират, е основаване на система от стопански тласъци за поощряване на раждаемостта и подкрепяне на младите фамилии, без това да е в ущърб на действието на обществената система.

Цел номер две на партията е смяна на данъчната система, по модела една страна – две данъчни системи.

„ Инфлация се бори с напредък, произвеждане и нови работни места. Запазване на в този момент съществуващата данъчно осигурителна система за вложителите, служащите и чиновниците им, само че за всички юридически лица, употребяващи публичен запас, се вкарва прогресивно подоходно данъчно облагане”, сподели Янев. Той изясни, че по този метод ще се реши общественото неравноправие, ще се затвърди публичната взаимност и ще се реши казуса с корупцията в публичните поръчки.

Цел номер три е принцип на меритокрацията и мандатност в публичния бранш. „ Въвеждане на наложително конкурсно начало за всяка една служба в публичния бранш, мандат за заеманата служба и тест за професионално израстване преди всяко последващо назначение”, уточни Янев като предложение на партията за осъществяване на тази цел.

И последната четвърта цел на партията е основаване на политически ръб. Той изясни за какво е необходим подобен ръб и от кого би трябвало да се състои.

„ Създаване на честен колектив и репутационна тежест на претендентите депутати посредством основаване на политически ръб от надпартийни представители. Членове на борда да са от Българската православна черква, Българска академия на науките, Българската стопанска камара, бизнес сдруженията и синдикатите, пред които депутатите одобряват моралния ангажимент за овакантяване на Народното събрание при загуба на доверие през борда. Издигането и попадането в листи става при самостоятелна поддръжка от 300 български жители за кандидат”, сподели Янев.

Той разяснява с кого биха си партнирали в един предстоящ парламент и съобщи, че българските гласоподаватели вземат решение кого да изпратят в Народното събрание. „ Нямаме червени линии, можем да партнираме с всички, които одобряват нашите условия”, сподели той.

Янев уточни, че нямат стеснен профил и целева група гласоподаватели. Той добави, че те адресират и млади, и остарели – тези в страната и тези отвън нея. Те търсят всички български жители, милеещи за родината, които биха ги подкрепили, с цел да бъдат осъществени задачите им. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР