Влизането на България в Банковия съюз преди влизането във валутния

...
Влизането на България в Банковия съюз преди влизането във валутния
Коментари Харесай

Безумие е влизането в Банковия съюз, преди да сме в еврозоната

„ Влизането на България в Банковия съюз преди влизането във валутния механизъм е безумство. Няма естествена страна, която би приела такова изискване. Това е безумство, тъй като това не подсигурява, че по-късно ще влезем във валутния механизъм. Няма правни принадлежности в Европейски Съюз, които да ни подсигуряват, че като влезем в Банковия съюз, ще ни вкарат по-късно във валутния механизъм “.
Това разяснява доцентът от Българска академия на науките Даниела Бобева пред БНР във връзка оповестената от премиера Бойко Борисов в Брюксел кандидатура на страната ни за по едно и също време приемане в Банковия съюз и в механизма ERM ІІ – така наречен чакалня за еврозоната.

Според нея, „ за жалост, целият валутен механизъм се трансформира в един политически пазарлък и то единствено във връзка с България “.

Нито една страна отвън еврозоната не е показала интерес за присъединяване в банковия съюз, тъй като той е „ напълно неприветлив за страните, които са отвън еврозоната “, уточни още някогашният вицепремиер.

Дори и страната ни да подаде документи на 12 юли, Бобева не е оптимист в какъв период страната ни би могла да стане част от ERM-ІІ, поради спорните политически сигнали, които получаваме извън.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР