Влизаме в тази кампания с голяма надежда да бъдат чути

...
Влизаме в тази кампания с голяма надежда да бъдат чути
Коментари Харесай

Комитетът на Лозан Панов внесе документите в ЦИК, той излиза в неплатен отпуск |

Влизаме в тази акция с огромна вяра да бъдат чути нашите послания и посланието на господин Панов: да издигнем високо тематиката за справедливостта, върховенството на правото, демокрацията и запазването на духа на парламентаризма в страната. 

Това съобщи юристът и ръководител на гражданската самодейност " Правосъдие за всеки " Велислав Величков пред медиите. Той учреди Инициативния комитет,  за президент. Панов на собствен ред избра за к

" Инициативният комитет е в състав от 37 души и единомислещо е излъчил тези кандидатури ", разгласи Велислав Величков и добави, че на следващия ден ще бъде обявен съответният състав на комитета. 

По думите му промяната в правосъдната система би трябвало да се трансформира в централна тематика на президентската акция:

" Без да се почисти правораздаването, нищо друго в страната няма да може да проработи, това постоянно е било наша теза. Колкото и пари да има в страната, те могат да бъдат откраднати, когато е допустимо да има закононарушение без наказване. "

От на следващия ден до 22 ноември председателят на Върховния касационен съд излиза в неплатен отпуск, като по време на акцията ще бъде заместван от зам.-председателя и началник на Търговската гилдия на Върховен касационен съд Дария Проданова.

Велислав Величков чака поддръжка от демократична общественост - " Демократична България " и " Изправи се БГ! Ние идваме ":

" Голяма част от Демократична България и ИБГНИ бяха с нас на митингите. Надявам се, че тези партии, които също са въздигнали като своя полезност върховенството на правото, ще имат опция да поддържат тези две кандидатури. В последна сметка това са техните цели "

Неплатеният отпуск на Лозан Панов краткотрайно понижава броя на членовете на Висш съдебен съвет до 21 души. Това става в седмицата за първи номинации за един от трите най-влиятелни постове в правосъдната система - ръководител на Върховния касационен съд, съобщаава БНР.

Мандатът на Лозан Панов изтича на 10 февруари 2022, а изборът на негов правоприемник ще е на 14 януари.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР