Влиянието на Биткойн (BTC) в сферата на криптовалутите е неоспоримо

...
Влиянието на Биткойн (BTC) в сферата на криптовалутите е неоспоримо
Коментари Харесай

Ето каква цена ще достигне Етериум след халвинга на Биткойн според ChatGPT

Влиянието на Биткойн (BTC) в областта на криптовалутите е неоспоримо и постоянно дава звук на по-широкия пазар. Етериум (ETH), идващ компактно след него, има податливост да реагира неотложно на придвижванията на BTC, без значение дали са позитивни или негативни.

След като през януари Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища (SEC) утвърди спот борсово търгуваните фондове (ETF) за BTC, в този момент вниманието се насочва към идното халвинг събитие на Биткойн, планувано за средата на април 2024 година

Тази седмица означи забележителен стадий за Етериум, защото алткойнът надвиши равнището на опозиция при $2,800, като понастоящем се търгува на $2,811.

В търсене на прозрения за евентуалната траектория на Етериум в изискванията на халвинг събитието на Биткойн, бе потърсена помощ от водещата платформа на OpenAI, ChatGPT.

Макар ChatGPT да се въздържа от даване на точна цифра, рационално е да се чака известна степен на съмнение на цените на Етериум, като се има поради историческата му корелация с ценовите придвижвания на Биткойн . Въпреки това фактори като продължаващото развиване на Етериум, възходящото му приемане в бранша на децентрализираните финанси (DeFi) и идните актуализации като Етериум 2.0 допускат по-широк роман оттатък елементарната волатилност.

Като се имат поради историческите трендове, приблизителният ценови диапазон варира от $8,000 до $12,000, като се основава на предишните резултати на Етериум , неговата роля като водеща платформа за смарт контракти и цялостната траектория на пазара на криптовалути.

Бичи сюжет

При оптимистичния сюжет цената на Етериум може да означи забележителен растеж, дължащ се на увеличените институционални вложения, необятното разпространяване на децентрализирани приложения (dApps) и сполучливото внедряване ъпгрейдът на Етериум 2.0, което ще докара до възстановяване на мащабируемостта и понижаване на таксите за транзакции. Това може да тласне цената на ETH към горната част на спектъра, варираща от $15,000 до $20,000. Подобен сюжет регистрира и по-широки възходящи трендове на пазара, произлизащи от удобни регулаторни промени или макроикономическа неустойчивост.

Мечи сюжет

Обратно, при песимистичния сюжет външни фактори като регулаторни интервенции, уязвимости в смарт контракти или провокации, свързани с мащабируемостта на Етериум 2.0, могат да подкопаят доверието на вложителите, предизвиквайки вълна от продажби. Това би могло да намали планувания ценови диапазон до $5,000-$7,000. Освен това общ пазарен спад или забележителен спад в цената на Биткойн след халвинга може да окаже спомагателен напън за продажби върху Етериум.

При всички планирани сюжети се чака цената на Етериум да се увеличи с най-малко 50% при най-неблагоприятния сюжет и евентуално да скочи с над 600% при най-оптимистичната вероятност. Важно е обаче да се помни, че тези прогнози са спекулативни и би трябвало да се вземат поради многочислените променливи в границите на мощно изменчивия пазарен пейзаж.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР