Властта в Източен трябва да реши какво да се прави

...
Властта в Източен трябва да реши какво да се прави
Коментари Харесай

Вдигат две пасарелки на Цариградско шосе

Властта в „ Източен ” би трябвало да реши какво да се прави с шестте пешеходни подлеза на Цариградско шосе, които постоянно стават цел на вандалски нападения. В районната администрация са се видели в знамение, тъй като даже и след ремонт подземните пространства осъмват със счупени лампи, надраскани стени, изчезнали дъждоприемни решетки. Едва ли близостта със „ Столипиново ” е повода на това злодейство, тъй като се протяга ръка и на подлезите в супер центъра на града.

Подлезът към „ Скобелева майка ” не се употребява, тъй като от наркомани и бездомници няма избавление. На вятъра поради хулиганите са отишли и 17-те хиляди лв., дарени преди време от комерсиалната верига „ Кауфланд ” за възобновяване на осветлението. Дори и елинсталациите бяха изкъртени. Пешеходците минават от горната страна през булеварда, където има пътека и знаци.

В две подземни уреди към „ Тракия ” до бул. „ Освобождение ” са вложени 150 000 лв.. Миналата година сложиха лампи и в подлеза към Централни гробища, само че за тунела към ул. „ Лев Толстой ” няма обезпечено финансиране. И той е опоскан при среднощните нападения.

Един от разновидностите за безвредно прекосяване е създаване на пасарелки, подхванато от Община Пловдив. Идеята е пешеходни надлези да се построят към гробищата и против бензиностанция „ Еко ”, след което подлезите да се затворят.

Другият метод е подземните пространства да се оборудват с видеокамери.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР