Властта притеснена от сделката за ЧЕЗ. Нямахме никаква информация, това

...
Властта притеснена от сделката за ЧЕЗ. Нямахме никаква информация, това
Коментари Харесай

ДАНС проверява сделката за ЧЕЗ

Властта обезпокоена от договорката за ЧЕЗ. Нямахме никаква информация, това разяснява пред медиите ръководителят на енергийната комисия в Народно събрание Делян Добрев. Заради значимостта на тази договорка най-вероятно и ДАНС ще я ревизира дали има нещо сиво в нея, разяснява герберът.

Вчера отрасловата комисия изслуша министър Теменужка Петкова, а социалистите я питаха точно за договорката. Тя сподели, че няма данни по тематиката. За Добрев новината, че компанията Инерком купува ЧЕЗ била като подправена вест. Той е обезпокоен от изявленията, че компанията е с 90 000 лв. активи и е на загуба от 19 000 лв. за предходната година.

Изведнъж тази компания купува за 300 милиона евро бизнеса на ЧЕЗ, оборот от 2 милиарда лв., половината клиенти почти в България, 1/3 от мрежата, притеснявам се до какъв брой този нов покупател, в случай че се стигне до прекачване активите на ЧЕЗ на тази компания, ще има потенциал да ръководи бизнеса, аргументира се Делян Добрев.

Той се надява Комисия за защита на конкуренцията и КЕВР да създадат подробна инспекция на договорката. ЕРП-тата са последното звено в енергийната система, акцентира герберът. Добрев не знае дали има нещо правилно в информацията за фамилни и роднински връзки сред министър Петкова и компанията покупател на ЧЕЗ. Добрев е обезпокоен, че купувачът имал и фотоволтаици.

Вицепремиерът Валери Симеонов на собствен ред също е сюрпризиран от договорката. Не знае каква е компанията и не я е чувал. Според него няма съображение страната да се меси в договорката сред двама крупни субекта. Не може страната да се меси в такива частни покупко-продажби, безапелационен е той.

По-важен бил въпросът за какво страната няма дял в сдруженията и не може да въздейства на такива покупко-продажби, уточни Симеонов. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР