Властта беше внушаваща и използваща страховете и бедността на хората,

...
Властта беше внушаваща и използваща страховете и бедността на хората,
Коментари Харесай

Нинова: Властта беше употребена да плаши хората, Дариткова съзря внушения

Властта беше внушаваща и употребяваща страховете и бедността на хората , а след втори тур слагаме въпроса за машинното гласоподаване. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в декларация от името на групата.
„ Мина първият тур на изборите за локална власт. Партийните доклади за безапелационни победи ще вършим след втори, а не им е тук мястото. Искам да слага някои извънредно остри въпроси, които касаят всички нас. Всички партии, всички парламентарни групи.
Става въпрос за пороците в изборния развой, които изкривяват действителния избор на българския народ “, сподели още Нинова. „ Следващото боязън, внушаван у хората още веднъж от ръководещите. Властта беше използвана да плаши хората “, добави Нинова. Според нея цялата държавна и общинска администрация по боязън и по лист е гласувала за властта, тъй като ще си загуби работата, в случай че не го направи.
„ Развихри се ужасяваща компроматна война против съперниците , ненавист, ненавист и насъскване на българския народ един против различен. Управляващите опорочиха и тези избори. Сега желая да кажа нещо за всички ни – ръководещи, съпротива, партии, извънпарламентарни и цивилен сдружения. Уважаеми сътрудници, по предварителни данни, 400 хиляди невалидни бюлетини, 15 % невалидни бюлетини.
Още на първия ден след минаването на втория тур, още веднъж ще сложим въпроса за машинното гласоподаване. Премахнахте го, с цел да фалшифицирате. 400 хиляди гласа не са регистрирани по ваша воля “, акцентира водачът на Българска социалистическа партия.
Според нея изборната интензивност още веднъж е ниска и това е удар против всички. „ Замислете се върху това. Това е пестник за всички ни. За всички партии, за цялата политическа система и за статуквото. Ако не променим това, хората ще ни изгонят всички. Няма да вършат разлика сред ръководещи и съпротива “, добави Нинова.
По думите й това демонстрира аполитичност, съмнение и незаинтересованост. „ Накрая приканвам всеки свободен българин, който желае това да се промени. Злоупотребите на властта в изборния развой могат да бъдат преодолени единствено с висока изборна интензивност . Затова уважаеми българи, не стойте по домовете си. Как ще живеете на следващия ден зависи от това какво вършиме през днешния ден. Излезте и гласувайте. За себе си и за смяна “, сподели Нинова.
След изборите ще търсим разискване на Изборния кодекс - само че не считам, че внушенията са потребни преди балотажите. Това сподели на собствен ред ръководителят на ПГ на ГЕРБ доктор Даниела Дариткова в декларация от името на група.
" Благодаря на всички парламентарни групи, че поддържаха решението да нямаме пленарни съвещания. Това ни защищава точно от използването на парламентарната естрада за предизборна пропаганда. Нещо, което е неприемливо ", акцентира доктор Дариткова по адрес на Нинова.
Според нея с държанието да се приказва предизборно от трибуната депутатите не стимулират жителите да имат по-добро отношение към Народното събрание и да имат по-добро отношение към политическите партии.
" Отговорността е на всички нас, още по-голяма е отговорността на водачите на политическите партии. Тук от тази естрада ние изрично декларирахме, че след изборите ще търсим едно съществено, конкнтруктивно, диалогично разискване на Изборния кодекс за да избегнем всички отрицателни прояви, които сме отчели по време на изборите. Ще търсим решения, които да създадат процедурата оптимално транспарантна.
Не считам, че внушенията, че заради една или друга причина някой не е спечелил гласове на тези избори са потребни преди балотажите ", сподели доктор Дариткова. " От една страна преди няколко дни чухме от сътрудниците от ляво, че са спечелили оптимален брой гласове и са извънредно сполучливи на тези избори, при изискване, че имат в действителност късмет единствено в два регионални града.
От друга страна в този момент слушаме за операции. Нали всеки български жител, когато има информация за нарушаване на законите би трябвало да подаде сигнал и това се потвърждава по надлежния ред. Аз считам, че сте задоволително смели и виновни, с цел да сигнализирате органите на властта ", добави доктор Дариткова.
Председателят на ПГ на ГЕРБ прикани жителите за актвино присъединяване във вота . " Тук безусловно се солидирализирам с апела на госпожа Нинова. Надявам се да приключим сполучливо днешното пленарно съвещание и изборите да приключат сполучливо за всички тези, които желаят локалната власт не за да се гордеят с нея, а за да работят в полза на хората ", сподели доктор Дариткова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР