Властите в югозападната китайска провинция Юнан са евакуирали над 150

...
Властите в югозападната китайска провинция Юнан са евакуирали над 150
Коментари Харесай

В Китай евакуираха над 150 000 души заради стадо мигриращи диви слонове

Властите в югозападната китайска провинция Юнан са евакуирали над 150 000 души от април тази година поради стадо мигриращи диви слонове, оповестява осведомителната организация Xinhua.

Стадо от 15 азиатски слона стартира да мигрира от Моджан-Ханийския самостоятелен окръг в през април 2021 година Пътят им минаваше в непосредствена непосредственост до селищата на провинцията. От 16 април те са минали повече от 1,3 хиляди км през разнообразни градски региони. Животните се приближиха до обитаемоте места, в следствие локалните поданици бяха краткотрайно евакуирани. Местните управляващи са разположили към 25 000 служители на реда, с цел да подсигурява сигурността на хората.

Движението на животните се следи от районния щаб за наблюдаване на диви слонове. Те бяха проследени както от земята, по този начин и от въздуха (с помощта на дронове). Служителите на централата оставиха храна по пътя на слоновете. За 110 дни скитничество животните изядоха 180 тона храна, приготвена за тях. Според началника на щаба Уан Йон, няма хора или животни, потърпевши по време на миграцията на слоновете.

Азиатските слонове, известни още като индийски слонове, са предпазени на най-високо равнище. В Китай има към 300 техни представители, те живеят основно в дъждовните гори на провинция Юнан. Освен в КНР, тези слонове живеят и в страните от Южна и Югоизточна Азия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР