Властите в Париж искат един от най-известните булеварди в света

...
Властите в Париж искат един от най-известните булеварди в света
Коментари Харесай

Париж иска да затвори “Шан-з-Елизе за мача Франция - Мароко

Властите в Париж желаят един от най-известните булеварди в света " Шан-з-Елизе " да бъде затворен в сряда по време на полуфинала на Световното сред Франция и Мароко, с цел да се предотвратят вълнения.

Кметът на 8-и регион в Париж Жан д`Отсер е настоял за мярката, заяви радио " Франс Блю ", представено от Българска телеграфна агенция.

За мача, който се води със сериозен риск от вълнения, префектурата в града реши да активизира 2000 служители на реда или с 800 повече от събота, когато се играха четвъртфинали.

Този брой на униформени се вижда непълен на кмета Жан д`Отсер, която желае " да избегне моментите на суматоха, тъй като при тях се случват най-вече произшествия. Единственият метод е да се затвори пространството и след 20:00 часа да няма никакъв достъп до него ".

Мароканската диаспора е втората по населеност във Франция след алжирската. Част от нея към този момент се прояви - след успеха на Мароко над Португалия единствено в Париж бяха задържани над 100 буйстващи африканци. Техни сънародници се изявиха също в Марсилия, Лион, Брюксел, Амстердам, Лондон и т.н. 
Това е урок по увереност
Националният тим на Мароко даде урок по увереност, достигайки до полуфиналите на Мондиала в Катар, съобщи министър председателят на кралството Азиз Ахануш.

" Атласките лъвове " реализираха страховит резултат. Те дадоха урок по увереност, достигайки до полуфиналите на Световното състезание. По този метод станаха първият арабски и африкански тим въобще, стигнал тази фаза на шампионата ", сподели министър-председателят пред Народното събрание.

" Отличното показване на мароканския тим беше приветствано от държавните глави, които поздравиха крал Мохамед VI за това историческо достижение ", добави Ахануш.

Той похвали " напъните на играчите, на старши треньора Уалид Реграга, на президента на Кралската мароканска футболна федерация и на всички, които способстваха за това историческо достижение. "
30 специфични полета от Казабланка до Доха 
Националната самолетна компания на Мароко " Роял Ер Марок " реши да пусне към 30 специфични полета от Казабланка до Доха във вторник и сряда, с цел да закара всички последователи на отбора за мача против Франция, заяви организация " Франс прес ", представена от Българска телеграфна агенция.

" За да позволим на многочислените мароканци, които желаят да поддържат националния тим в епопеята му и да изживеят страстите на полуфинала на Световната купа, " Роял Ер Мароко " ще направи въздушен мост сред Казабланка и Доха ", се споделя в официално съобщение на компанията.

" На историческия мач, историческо обслужване ", хвали се самолетната компания.

Големите самолети ще отлетят от летище " Мохамед V " в най-население град на Мароко Казабланка.

В Доха селекционерът на Мароко Валид Реграги отдаде няколко пъти дължимото на публиката, наричайки я " 12-ият състезател на тима ".

" Националният тим би трябвало да сплотява всички мароканци. В един миг бяхме разграничени. Ако успеем да съберем народа ни поради футбола, ще бъде добре ", разяснява Реграги, отчитайки, че " атласките лъвове " значително играят като домакини по катарските терени.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР