Властите в Москва днес официално наградиха с орден Приятелство бившия

...
Властите в Москва днес официално наградиха с орден Приятелство бившия
Коментари Харесай

Русия награди двигателя на Сръбски свят Вулин

Властите в Москва през днешния ден публично наградиха с медал " Приятелство " някогашния шеф на сръбските спецслужби БИА Александър Вулин.

Орденът се дава заради " големите персонални заслуги за развиването и задълбочаването на съдействието сред сръбската Информационна организация по сигурност /БИА/ и съветската Федерална работа за сигурност /ФСС/ за гарантиране на държавната сигурност и отбраната на националните ползи на Русия и Сърбия “. Специалният представител на съветския президент Владимир Путин, в наличието на шефа на ФСС Сергей Наришкин, награди Вулин в централата на ФСС.

Александър Вулин се смята за най-върлия бранител на великосръбския план „ Сръбски свят “, който има за цел да подчини прилежащите страни в услуга на ползите на управляващите в Белград. В началото на 90-те години на предишния век началник на този план бе някогашният югославски/сръбски деспот Слободан Милошевич.

При награждаването Наришкин сподели, че „ Вулин е полагал поредно големи старания за всеобхватно развиване на съдействието сред спецслужбите на двете страни “. Според него „ Вулин е същински сръбски родолюбец, който в трагични времена сполучливо се противопоставял на актуалните провокации и закани и е защитавал съветските и сръбските ползи “. Новината за награждаването бе публикувана и от пресцентъра на партията на Вулин в Белград - Движение на социалистите. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР