Властите в малайзийския щат Келантан промениха ислямското си законодателство, като

...
Властите в малайзийския щат Келантан промениха ислямското си законодателство, като
Коментари Харесай

Малайзииски щат прие ужасяващ закон за публичен побой и жестоко насилие

Властите в малайзийския щат Келантан трансформираха ислямското си законодателство, като позволиха обществения пердах с пръчки, съобщи Reuters. Законовата мярка бе призната от Народното събрание на щата, където ръководи консервативната ислямистка партия ПАС (Ислямска партия на Малайзия) и са неразрешени нощните клубове и кинотеатрите.
Промяната е част от напъните за налагане на санкции съгласно ислямското наказателно право, сподели вицепремиерът на щатското държавно управление Мохд Амар Ник Абдула за малайзийската осведомителна организация Bernama.



По думите му боят с пръчки ще се прави вътре или вън от пандиза съгласно решението на съда. Той не сподели за какви закононарушения ще са постанова това наказване, само че в листата им евентуално ще участва прелюбодейството, посочвa Reutres.

Шериатът се ползва във всички щати и федерални територии в Малайзия, само че единствено по фамилни въпроси като разводи и унаследяване, както закононарушения като изразходване на алкохол и прелюбодейство, осъществени от мюсюлмани. Криминалните проблеми се преглеждат по федералното законодателство.



Властите в щата Келантан имат намерение да одобряват още по-стриктно използване на ислямското законодателство, така наречен худуд, съгласно което прелюбодейство ще се санкционира с пребиване с камъни, а кражбата - с ампутация на крака.

Етническите малайци, изповядващи исляма, съставляват над 60 на 100 от 32-милионното население на Малайзия. Опитите през последните години за налагане на строгия шериат пораждат опасения измежду китайското, индийското и другите национални малцинства.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР