Властите в Италия във вторник удължиха наложеното заради COVID-19 извънредно

...
Властите в Италия във вторник удължиха наложеното заради COVID-19 извънредно
Коментари Харесай

Италия удължава извънредното положение до 31 март

Властите в Италия във вторник удължиха наложеното поради COVID-19 изключително състояние до 31 март и постановиха, че всички гости от страни от Европейски Съюз би трябвало да създадат тест преди тръгване , на фона на опасенията по отношение на разпространяването на Омикрон разновидността на ковид, съобщи " Ройтерс ".

Извънредното състояние, което беше въведено през януари предходната година, дава по-големи пълномощия на централното държавно управление, което улеснява длъжностните лица да заобиколят бюрокрацията, която задушава доста вземането на решения в Италия. То трябваше да изтече в края на декември.
 По-строги Covid ограничения в обществения превоз в Италия
По-строги Covid ограничения в обществения превоз в Италия

Нови ограничавания ще има и за такситата

Решението на Министерството на здравеопазването да наложи тест на хора, идващи от страни от Европейския съюз от 16 декември до 31 януари, уголемява условието, което към този момент беше в действие за доста страни отвън Европейски Съюз.

Тези, които не са имунизирани, също по този начин би трябвало да бъдат карантинирани за пет дни при идването.

Решението срещна неодобрението на Европейската комисия, която поддържа общите правила за пътешестване в границите на блока въз основа на по този начин наречения

" Тези самостоятелни решения на държавите-членки ще навредят на доверието на хората, че на всички места в Европа има равни условия ", сподели вицепрезидентът на Комисията Вера Йоурова на конференция в Брюксел.

Италианските туроператори също показаха своето отчаяние. Федерацията по проведен туризъм съобщи, че по-строгите правила са " нов удар " върху тежко засегнатия бранш и прикани държавното управление да даде " незабавна и съответна отплата ".
 Новият вариант и в Германия, Италия и Чехия
Новият вариант и в Германия, Италия и Чехия

Мерки на управляващите

Ежедневните позитивни случаи на ковид в Италия нарастват устойчиво, като във вторник са обявени 20 677 нови случая и 120 смъртни случая.

Натискът върху лечебните заведения остава по-малък, в сравнение с в околните страни като Австрия и Германия, където повишаването на случаите в по този начин наречената " четвърта вълна " на пандемията стартира по-рано.
 Италия хвърля
Италия хвърля " супер-пропуск " в битката против COVID-19

На Ботуша стягат ограниченията

Италия до момента е докладвала за 27 доказани случая на разновидността Омикрон, заяви Европейският център за предварителна защита и надзор на болесттите (ECDC).

Италия е записала 135 049 смъртни случая, свързани с COVID-19 от февруари 2020 година, вторият най-голям брой жертви в Европа след Англия и деветият в света.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР