Властите в Испания съобщиха, че са разбили джихадистка мрежа за

...
Властите в Испания съобщиха, че са разбили джихадистка мрежа за
Коментари Харесай

Испанските власти разбиха джихадистка мрежа, обхванала 17 затвора

Властите в Испания оповестиха, че са разрушили джихадистка мрежа за рекрутиране и радикализация, разпростряла се в 17 пандиза, съобщи Франс прес. Агенти на Гражданската армия са разкрили и разпитали 25 пандизчии от разнообразни испански центрове за излежаване на санкции, упрекнати, че са част от близка до "Ислямска страна " група, която имала за цел да радикализира други пандизчии, уточни в официално съобщение министерството на вътрешните работи.

Групата, формирана по едно и също време от пандизчии с джихадистко минало и от хора, радикализирали се в пандиза, се опитвала да вербува и "да събере пандизчиите, наказани за терористични закононарушения ", посочи министерството.

Ведомството не оповестява никакви детайлности за активността на групата, загатва единствено, че задачата й е била намирането на съидейници.

То не показва също дали пандизчиите са били по отношение на ИД, нито дали са възнамерявали атентати. На някои от членовете на групата предстояло скоро да излязат на независимост. Разследването потегли от пандизчия в един углавен център, само че незаконната активност на групата е обхващала 17 пандиза - 55 % от пандизите, в които излежават присъди хора, свързани с джихадистки тероризъм, уточни министерството.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР