Властите в Иран екзекутираха тази сутрин 27-годишния състезател по борба

...
Властите в Иран екзекутираха тази сутрин 27-годишния състезател по борба
Коментари Харесай

Екзекутираха 27-годишен борец в Иран /снимка/

Властите в Иран екзекутираха тази заран 27-годишния играч по битка Навид Афкари, упрекнат в ликвидиране по време на митингите против шиитския теократичен режим в страната през 2018 година, съобщи иранската държавната телевизия. Осъденият е бил екзекутиран в пандиза "Аделабад " в град Шираз.
Случаят на Афкари притегли внимание в обществените мрежи, където той и неговите братя бяха показани като жертви, взети на прицел поради присъединяване им в митингите преди две години. Властите упрекнаха бореца, че е намушкал с нож и умъртвил охранител във водоснабдителна компания в Шираз по време на размириците в града.
Миналата седмица малкия екран излъчи негови самопризнания за действието. По същия метод сходни обществени самопризнания бяха изтръгнати с принуждение в стотици сходни правосъдни каузи през последните години в Ислямската република, отбелязва АП.
В страната и по света се надигна акция за прекъсване на осъществяването на присъдата против Афкари. Той бе подсилен и от намиращата се също в пандиза адвокатка правозащитничка Насрин Сотоудех, която към този момент от съвсем месец е в гладна стачка поради изискванията в техеранския затвор "Евин ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР