Властите в Индонезия удвоиха размера на района, който хората трябва

...
Властите в Индонезия удвоиха размера на района, който хората трябва
Коментари Харесай

Бали под заплаха, вулкан е на път да изригне

Властите в Индонезия удвоиха размера на региона, който хората би трябвало да заобикалят на Бали, откакто се оказа, че връх Агунг е пред евентуално изригване, написа profit.bg.

Националната организация за понижаване на бедствията в Индонезия актуализира предизвестието за вулкана в понеделник, повишавайки го до трета степен.

Въведено е и ограничаване туристите и локалните да не се привличават на повече от 6 километра до кратера на вулкана.

Освен това организацията предизвести, че посетителите би трябвало да заобикалят нанагорнище на планината на повече от 950 метра от морското ниво, в допълнение към 7.5-километрова зона на север, югоизток и югозапад от вулкана.

Агенцията прикани за преустановяване на всички действия в рискова област и се приготвя за вероятни евакуации, в случай че вулканът изригне.



Връх Агунг се намира на към 72 км североизточно от Кута - известно място за пътуващите из Индонезия.

Това е известна дестинация за авантюристичен туристи, които се изкачват на връх с височина от 3030 м при изгрев слънце, показва T+L.

Сеизмичната интензивност на вулкана продължава да се усилва, а локалните управляващи оповестяват, че към този момент са следени 50-метрови изригвания от основата на кратера.

Независимо от това, организацията към момента предизвиква локалните поданици и туристите да продължат визитите си и множеството планувани действия в региона, само че предлага те да останат бдителни и да продължат да наблюдават информацията за евентуалните изригвания.

Когато връх Агунг (известен още като Gunung Agung) последно изригва през 1963 година, това води до гибелта на към 1100 души.

В локалната митология той е прочут като пъпа на света. Агунг е и най-високата точка на острова - той се изправя на 3 142 метра над морското ниво.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР