Властите в Германия са се договорили относно критериите за допускане

...
Властите в Германия са се договорили относно критериите за допускане
Коментари Харесай

Германия се отваря за критиците на Путин - журналисти, учени, правозащитници

Властите в Германия са се договорили по отношение на критериите за допускане на критици на Кремъл от Русия в страната. Става дума за хората, които са изложени на риск и търсят позволение за трайно престояване във федералната република.

Федералното министерство на външните работи, сътрудниците им от вътрешното министерство и комисарят по културата и медиите на Германия са решили, че на застрашените групи, които желаят да избягат от Русия, ще се оказва помощ по-бързо и по-малко бюрократично.

Те ще имат право на по-дълъг престой в Германия, а не, както в този момент - лимитирана шенгенска виза за най-много 90 дни. Според отчета на немските власт в рисковите групи на застрашени от политическо гонене влизат разнообразни бранители на правата на индивида, членове на опозицията, чиновници на правозащитни организации и учени, само че също и публицисти.

В края на 2020 г, благодарения на немската поддръжка. един от най-големите критици на Путин - Алексей Навални беше върнат към живота след отравяне с нервния сътрудник Новичок. Руският опозиционер оцеля след припадане в самолета над от Томск до Москва, само че беше избавен благодарение на незабавните медици в Омск, а след това и от лекарите в берлинската клиника „ Шарите “., само че през 2021 година, дисидентът реши да се върне в Русия, където беше задържан още на летището и сега е в пандиза с 9 годишна присъда.

Почти 143 милиона евро активи, принадлежащи на съветски олигарси в немски сметки, са били замразени от началото на съветската инвазия в Украйна. Към 23 май от съветски компании и институции по законодателството на Европейски Съюз са иззети близо 143 млн. евро, оповестява в. " Билд ", базирайки се на информация от Федералното министерство на финансите. Около 95 милиона на олигарси са били замразени до 21 март, демонстрират данни на немските финансови институции и Бундесбанк. В новия,, се прдвиждат още ограничения свързани с имуществото на лицата, близки до Кремъл.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР