Властите в Донецката народна република са помогнали за евакуацията на

...
Властите в Донецката народна република са помогнали за евакуацията на
Коментари Харесай

Руското посолство у нас: Властите в ДНР настаниха българските моряци в хотел

Властите в Донецката национална република са помогнали за евакуацията на моряците от кораба „ Царевна “. Това оповестиха от съветското посолство у нас, базирайки се на изказване на Министерството на външните работи на ДНР.

" На 13 април, благодарение на Народната милиция на ДНР взаимно с Въоръжените сили на Русия са евакуирани 15 членове на екипажа на товарния транспортен съд „ Царевна “: измежду тях 14 жители на Република България и един жител на Украйна ", пишат от посолството.

Според известието управляващите на ДНР са им оказали нужна поддръжка, като са ги настанили в хотела и са им обезпечили с храна.

Министерството на външните работи на ДНР се е заело да извърши всички нужни процедури за пътуването на евакуираните моряци в родината им.

" Съвместно с съветските сътрудници имаме намерение да създадем всичко допустимо с цел да върнем всички евакуирани от мариуполското пристанище жители вкъщи им, към родственици и близки хора, какъв брой допустимо по-скоро ", споделят още от посолството на Русия в София.



Нямам информация, не съм квалифициран. В момента не желая да беседвам по този въпрос. Това съобщи заместник-министърът на защитата Александър Петков, отговаряйки на журналистически въпрос по какъв начин върви интервенцията по извеждането на българските моряци от Мариупол, съобщи БГНЕС.

На спомагателен въпрос дали сепаратистите от по този начин наречената Донецка национална република са помогнали за извеждането им, заместник-министър Петков съобщи: „ Отговорих ви преди малко. Няма какво да кажа по въпроса “.

На 13 април, министър-председтелят Кирил Петков осведоми, че е в ход евакуацията на част от екипажа на кораба „ Царевна “, който се намира в пристанището в украинския град Мариупол.

Останалата част от екипажа - трима българи и двама украинци, в това число и капитанът на кораба, са останали на плавателния съд по лично предпочитание, изясни Петков.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР