Храната не е причината за натравянето на близо 50 деца

...
Храната не е причината за натравянето на близо 50 деца
Коментари Харесай

След хранителното отравяне на 48 деца в Сливен: Причината не е в закуската

Храната не е повода за натравянето на близо 50 деца от детска градина „ Елица “ в Сливен. Това демонстрират пробите на Агенцията по сигурност на храните, които бяха изследвани двукратно, научи bTV. 

Сигналът към Областната дирекция по сигурност на храните беше получен на 10 май. След закуска, приготвена в кухнята на детската градина, 48 деца получиха стомашни болки и повръщане.

Нито един от малчуганите не е признат за лекуване в болница

48-часовите контролни проби от приготвената храна и от продуктите са негативни за съществуването на патогенни микроорганизми, споделиха за bTV от Агенцията по храните. 

 Вариант 15 се падна на матурата по български език 2 мин. Вариант 15 се падна на матурата по български език  Катастрофата с НСО: Експертиза ще откри скоростта на служебния автомобил 3 мин. Катастрофата с НСО: Експертиза ще откри скоростта на служебния автомобил  Проф. Рачев: Отива си „ арктическата “ пролет, идва лятото 3 мин. Проф. Рачев: Отива си „ арктическата “ пролет, идва лятото  Барикадиралият се някогашен служител на реда в Пловдив се съобщи 3 мин. Барикадиралият се някогашен служител на реда в Пловдив се съобщи  Словашки публицист: Атентатът против Роберт Фицо ще раздели още повече обществото 3 мин. Словашки публицист: Атентатът против Роберт Фицо ще раздели още повече обществото  В мощ влиза новата възбрана за експорт на инсулините и антибиотиците 1 мин. В мощ влиза новата възбрана за експорт на инсулините и антибиотиците  Вариант 15 се падна на матурата по български език 2 мин. Вариант 15 се падна на матурата по български език  Катастрофата с НСО: Експертиза ще откри скоростта на служебния автомобил 3 мин. Катастрофата с НСО: Експертиза ще откри скоростта на служебния автомобил  Проф. Рачев: Отива си „ арктическата “ пролет, идва лятото 3 мин. Проф. Рачев: Отива си „ арктическата “ пролет, идва лятото  Барикадиралият се някогашен служител на реда в Пловдив се съобщи 3 мин. Барикадиралият се някогашен служител на реда в Пловдив се съобщи  Словашки публицист: Атентатът против Роберт Фицо ще раздели още повече обществото 3 мин. Словашки публицист: Атентатът против Роберт Фицо ще раздели още повече обществото  В мощ влиза новата възбрана за експорт на инсулините и антибиотиците 1 мин. В мощ влиза новата възбрана за експорт на инсулините и антибиотиците

Извършено е и в допълнение проучване в Националната референтна лаборатория,  където първичните резултати се потвърдиха. Всичко това отхвърля подозренията за хранително натравяне.

От РЗИ-Сливен разясниха, че подобен случай с толкоз доста натровени деца не са имали

Издадени са наставления са наново проучване на личния състав.

„ В кухнята на детската градина работят общо трима души – основен готвач и две помощнички. Те са с постоянни здравни документи, както и всички останали от личния състав “, изясни преди седмица Надя Стоянова, шеф на ЦДГ „ Елица “ в Сливен. Ето за какво тя се усъмнила в закуската – печен сандвич с яйце и сирене.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР