В последните 5-6 години съм политологът, който най-ярко защитава политиката

...
В последните 5-6 години съм политологът, който най-ярко защитава политиката
Коментари Харесай

Калоян Методиев: Започваме доброволчески корпус за наблюдение на изборите

„ В последните 5-6 години съм политологът, който най-ярко пази политиката на Корнелия Нинова и това управление на Българска социалистическа партия във връзка с неговата твърда опозиционност, както във връзка с партията разрушила партийната система в България – имам предвид ГЕРБ и персонално Бойко Борисов. Нинова нито се съобщи, нито се продаде. Единствената остана като опция на това задкулисие и статукво, което ръководи страната през последните 15-16 години. “ Това съобщи претендентът за депутат от Българска социалистическа партия Калоян Методиев в ефира на BGonAIR.
Той изясни, че споделя социално-консервативните детайли в политиката на партията, както и обществената политика, които Корнелия Нинова като водач на Българска социалистическа партия организира. „ Работил съм и в държавно управление като шеф на нейния кабинет. Постигнаха се невероятни резултати. За 7 месеца излязохме на 1-во място в Европейски Съюз по растеж на индустриално произвеждане, 22 милиарда за обществена политика. Конкретни неща като безвъзмездни детски градини, индексация на пенсии. Тези 3 неща към този момент ми дадоха убеденост да се включа в политиката като претендент “, добави политологът.
„ Беше една финансирана от ГЕРБ мантра и прекарвана през избрани представители, че левия избор е разлъчен – в опит да се вкара Българска социалистическа партия в някакъв аграрни сюжет от 90-те години. Много по-тежко разслоение има сега към Възраждане със 7-8 националистически партии. Около  ГЕРБ стартират разнообразни други формирования. Може да има и 14 листи, само че видяхме каква е тежестта им. Едната левица, за която се тръбеше какъв брой е значима, не я хваща социологията. Тоест те са под 1%, Ваня Григорова – новата звезда с големи пари в акцията, в случай, че тя и Мая Манолова нямат групировка зад себе си. Големи пари се изливат там и все пак на социология 1.5%. Призивът ми е да не се подвеждат хората по пропагандни акции. В политиката 1 и 1 не прави 2, от време на време е нула ", разяснява Калоян Методиев за опитите на Борисов да срине социалистическата партия.
Той насочи апел към гласоподавателите. „ Не си давайте гласа за дребни партии. Повечето вземат участие единствено, с цел да вземат дотация, да изкарат някой  държавен лев. Знаят, че няма да влязат в Народното събрание, само че по този метод се спъва действителния късмет да има опция за пробутване на национална, обществена, индустриална политика в идващото Народно заседание. “
По думите му изборите са тип съревнование, а акцията е извънредно динамична. „ Ако по класификация на социолози решавахме резултата – по-добре да не вършим избори. За първи път сме на избори след сходна обстановка – една ненормална ръководеща коалиция, по този начин наречената сглобка. В нея Политическа партия и Демократична България брутално излъгаха гласоподавателите си. Събраха се с Борисов и Пеевски в едно ръководство, което е трагично като резултати и нула като морална съставния елемент. Избирателите този път могат да преценяват по-трезво. Ако гласоподават за един ден да накажем някой – прибираме се у дома и нищо не се трансформира. Но имаме опция – сглобката от едната страна и Българска социалистическа партия в лицето на Корнелия Нинова, която остана единствената, която не се прегърна с Борисов. Единствена удържа на този напън макар компроматната война и изтичане на милиони във вътрешни опозиции. Изливаше ги Борисов посредством публични поръчки на хора, които играят вътрешна съпротива. През хотели, дупки във Варна, поръчки за горива. Но това бизнес крило има пренебрежимо малко присъединяване в обществото като поддръжка “, добави претендентът за депутат от 25 МИР в София.
„ Тройката Борисов, Пеевски и Радев работи в синхрон в политиката, само че няма да им стигнат гласовете за независимо ръководство. Борисов има един огромен боязън в политиката и това е Движение за права и свободи. Въпросът е доколко е подвластен сега. Но от другата страна на везната е страхът в обществото. Такова ръководство подсигурява боязън, никой няма да е сигурен за бизнеса и имуществото си - без значение дали е малко квартално магазинче или огромна фабрика. Всички бухалки ще са у тях ", разяснява политологът за политическата обстановка у нас.
По думите му единствената формула да излезем от спиралата на изборите и това, че сега имаме длъжностен кабинет на ГЕРБ е да се направи надпартийно ръководство, експертно и с съответни стъпки. „ Парите по Плана за възобновяване и резистентност, Шенген, преодоляване на политическата неустойчивост, гарантиране на обществените системи, с цел да могат да действат обикновено. Такова държавно управление, което с избран небосвод и в случай че може да го поддържат всички партии с концепцията да стартира поетапно излизане на страната от политическата рецесия. Иначе влизаме в спиралата на изборите и изчезва партия след партия, която се допре до Борисов. Той е лампа за мухи “, добави той.
„ ГЕРБ може да са 1-ва политическа мощ, само че те са едни 500 хиляди души. Ако страната би трябвало да е пленник – другите 5 милиона какво да вършат? Другите 5 милиона също имаме значение, не може света да се върти към спасението на Борисов. Във всички вероятни европейски ранглисти по времето на Борисов сме на последно място. Първи сме само по отрицателните. В кого е мандата при едно надпартийно ръководство не е толкоз значимо. Трябва най-малко една година, с цел да могат да се успокоят нещата в страната “, заключи Методиев.
Той бе безапелационен, че няма никакво доверие на служебния кабинет на Борисов, нито на вътрешния министър и прокуратурата. „ Искам да се обърна към гласоподавателите: Никой няма право да ви краде гласа. Помнете Борован. На локалните избори се видя по какъв начин една комисия подправя протоколи, сменя преференции. Тия хора сега са на подсъдимата пейка. Започваме акция да събираме доброволчески корпус за наблюдаване по двама души на секция. Независимо у дома, пред компютъра или пред телефона. ГЕРБ докараха България на 1-во място в света по невалидни бюлетини. Драскат с химикал, с маникюр по бюлетините. Ако се опитат да откраднат вота посредством невалидни бюлетини или подправени протоколи – всички, които следят този развой да алармират. Не би трябвало да им разрешаваме да крадат вота на гласоподавателите “, добави претендентът за народен представител от Българска социалистическа партия по повод честността на изборите.
„ Българите живеят с 10 години по-кратко от останалите европейски нации. Това не е поради климат или война, а е следствие  единствено на неприятното ръководство на ГЕРБ в последните 15 години. Изборът сега е дали тези 500 хиляди души ще се качат на гърба на останалите 5 милиона и ще ни ръководят по метода, по който ни поставят на последно място в Европейски Съюз “, сподели в умозаключение Калоян Методиев.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР