Властите са задържали заподозрения стрелец в масовата стрелба в Хайленд

...
Властите са задържали заподозрения стрелец в масовата стрелба в Хайленд
Коментари Харесай

Арестуван е заподозрян за стрелбата в Деня на независимостта

Властите са задържали обвинения стрелец в всеобщата пукотевица в Хайленд Парк, Илинойс, при която бяха убити минимум шестима души и десетки бяха ранени по време на парада по случай Деня на независимостта в понеделник.

Автомобилът на обвинения е бил видян от служител на реда към 18:30 ч. и след " малко гонене " той е бил арестуван " без произшествия ", потвърдиха управляващите в понеделник вечерта, към девет часа след стрелбата.

Местната полиция и ФБР по-рано идентифицираха 22-годишния Робърт Е. Кримо III като главното " заинтригувано лице " в нападението и предизвестиха, че той би трябвало да се смята за въоръжен и рисков. Властите считат, че е имало единствено един стрелец, само че към момента не са повдигнали обвинявания против арестувания мъж.

Около 10:15 ч. стрелецът открива огън по време на парада по случай Деня на независимостта от покрива на комерсиална постройка, ранява десетки и кара стотици хора, в това число фамилии с деца, да бягат в суматоха. Петима души са починали на място, а друга жертва е умряла в болница.

В изказване след случая президентът Джо Байдън съобщи, че двамата с първата дама Джил Байдън са " шокирани от безсмисленото принуждение с огнестрелно оръжие ", похвали чиновниците, които са реагирали първи, и органите на реда на мястото на случая и даде обещание, че " няма да се откаже от битката с епидемията от принуждение с огнестрелно оръжие ".

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР