Властите на Перу обявиха извънредно положение по границата с Еквадор

...
Властите на Перу обявиха извънредно положение по границата с Еквадор
Коментари Харесай

Перу обяви извънредно положение на границата с Еквадор

Властите на Перу оповестиха изключително състояние по границата с Еквадор поради конфликтите в прилежащата страна. Съответното разгласи министър-председателят Алберто Отарола на страницата си в социалната мрежа X.

" Перуанската полиция стяга ограниченията за сигурност в граничната зона със прилежащата страна. По цялата северна граница на Перу ще бъде оповестено изключително състояние ", се споделя в известието му.

Той означи, че силите на страната са съсредоточени в град Тумбес, с цел да координират защитата на границата. По-рано президентът на Перу свика изключително съвещание на държавното управление, с цел да предприеме незабавни ограничения за попречване на влизането в страната на нарушители, избягали от еквадорските затвори.

В същото време Министерството на вътрешните работи на страната разгласи изпращането на специфични полицейски елементи на границата с Еквадор за усилване на ограниченията за сигурност. Във вторник президентът на Еквадор Даниел Нобоа разгласи изключително състояние поради бягството от пандиза на един от най-известните водачи на наркогрупировките в страната - Адолфо Масиас, написа " Фокус ".

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР