Властите на Париж наложиха нови ограничения за джипове и големи

...
Властите на Париж наложиха нови ограничения за джипове и големи
Коментари Харесай

Големите джипове в Париж ще плащат повече за паркиране

Властите на Париж постановиха нови ограничавания за джипове и огромни коли. Във френската столица се организира референдум, като жителите отговаряха на въпроса дали таксите за паркиране на огромни коли да се покачат трикратно. Идеята подкрепиха 54% от гласувалите. Така новата цена става невероятните 18 евро на час. Тя се отнася за коли над 1,6 тона, както и за електрическите коли с тегло над 2 тона. Това значи, че дневният престой на такава кола в центъра на Париж ще струва към 200 евро. 

Мярката е ориентирана най-много против хората от предградията, които влизат в Париж денем. Хората с адресна регистрация в столицата ще заплащат колкото до момента.

Новата такса беше показана като битка против мощните джипове. Критиците обаче споделят, че това е подвеждащо и доста фамилни коли ще попаднат в категорията. А решението е взето единствено година, откакто Париж забрани и електрическите тротинетки чартърен. 

За последните 20 години броят на огромните коли във френската столица се е удвоил, а те носят риск за здравето и сигурността на жителите, твърди заместник-кметът по сигурността на Париж.

„ Виждаме възходящия брой астматици, хора в незабавните отделения заради проблема със замърсяването на въздуха. Има риск и за сигурността. Вероятността да бъдете убити от джип е два пъти по-голяма, в сравнение с при удар от класическо превозно средство ”, съобщи заместник-кметът. 

10-годишното ръководство на кмета Ан Идалго преобрази улиците на Париж. За последните четири години бяха основани 84 км велоалеи, а потреблението на колела е скочило със 71%. Промените обаче вбесиха водачите. 

„ Въпросът е да знаем до къде ще стигнем? Можем ли да изхвърлим всички коли от градските центрове? Ако вървим прекомерно бързо, може да има опасности за локалния бизнес. Има и обществени и стопански опасности ", уточни специалистът Флавиен Ньови.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР