Властите на Нова Зеландия обявиха извънредно положение в провинция Кентърбъри,

...
Властите на Нова Зеландия обявиха извънредно положение в провинция Кентърбъри,
Коментари Харесай

Обявиха извънредно положение в Нова Зеландия заради наводнения

Властите на Нова Зеландия оповестиха изключително състояние в провинция Кентърбъри, защото районът беше засипан от мощен дъжд, който може да принуди хиляди хора да изоставят домовете си.

Изпълняващият длъжността министър на ръководството при изключителни обстановки Крис Фаафой, който посети най-тежко засегнатите южни елементи на региона, съобщи, че към 3000 жилища са изложени на риск и армията е мобилизирана, с цел да спомага за евакуация, в случай че е належащо.

" Дъждът ще се задържи най-малко до на следващия ден. Ще бъде мощен и управляващите ще следят равнищата на реките довечера ", сподели Фаафой.

Новозеландската метеорологична работа издаде " червен код " за предизвестие в региона, като навътре в регионите се чака да падне до 300 милиметра дъжд. В крайбрежния град Крайстчърч, основният град в Кентърбъри, синоптиците чакаха да паднат към 100 мм, доста над месечната обща междинна стойност за май.

Администраторът на групата за ръководство на изключителни обстановки в Гражданската защита на Кентърбъри Невил Рейли сподели пред New Zealand Herald, че е оповестено изключителното състояние, защото управляващите не могат да си разрешат да рискуват.

" Има доста проекти за изключителни обстановки, тъй че в случай че се случи нещо неприятно, ние сме в положение да изведем хората и да ги оставим в убежища ", сподели той.

Нийл Браун, кметът на Ашбъртън, съобщи, че към 4000 души в града могат да бъдат принудени да се изтеглят, в случай че река Ашбъртън излезе отвън крайбрежията си.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР