Властите на Индия и Съединените щати се споразумяха за план

...
Властите на Индия и Съединените щати се споразумяха за план
Коментари Харесай

Индия и САЩ с план за сътрудничество в технологиите и отбраната срещу китайската конкуренция

Властите на Индия и Съединените щати се споразумяха за проект за деяние за подсилване на съдействието в региона на отбранителната промишленост, в основаването на полупроводници, проучването на космоса и работата по изкуствения разсъдък, заяви през днешния ден Hindustan Times.

Ден преди този момент съветникът по националната сигурност на индийския министър председател Аджит Довал и съветникът на президента на Съединени американски щати Джейк Съливан организираха диалози във Вашингтон - за първи път като част от стартиралия разговор сред двете страни за значими и напреднали технологии (ICET).

" Държавите ще укрепят системата от взаимосвързани планове в региона на изкуствения разсъдък, ще основат взаимен механизъм за съгласуваност в проучването на квантовите технологии. Държавите ще работят дружно за установяване на стандарти и насоки в региона на изкуствения разсъдък, ще основат работна група за взаимно активност в полупроводниковата промишленост и подсилване на съдействието в космоса “,  отбелязва изданието.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР