Владо Бучковски отново се заяде с България.Няма да влезем в

...
Владо Бучковски отново се заяде с България.Няма да влезем в
Коментари Харесай

Владо Бучковски: Няма да влезем в ЕС, ако трябва да признаем, че Гоце Делчев е българин

Владо Бучковски още веднъж се заяде с България.

Няма да влезем в Европейския съюз, в случай че би трябвало да признаем, че Гоце Делчев е българин. Това сподели пред Нова телевизия Владо Бучковски, който беше уволнен от поста специфичен договарящ с България, в отговор на въпрос какво би се случило, в случай че България съобщи, че упорства Северна Македония да признае, че Гоце Делчев е българин като изискване по пътя им за членство в Европейския съюз, написа Novini.bg.

Идвал съм и преди пред паметника на Гоце Делчев поради почитта, която имам към него и поради метода, по който ние македонците израснахме – с мита, легендата за великия апологет Гоце Делчев, който е в основата на самостоятелността на македонската страна. Но въпреки това Гоце се бореше за свободата освен на Македония, само че и на Одринско. Той е огромният бунтовник, който съгласно мен е тази фигура, която демонстрира нашата обща история, добави той.

По думите на Бучковски и в Македония, и в България има сили, които не се радват на това, че в този момент новите министър председатели се пробват с нова методология да начертаят пътя към връщането на доверието.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР