Владо Береануfrognews.bgГлавният прокурор Сотир Цацаров призна, че корупцията е държавна

...
Владо Береануfrognews.bgГлавният прокурор Сотир Цацаров призна, че корупцията е държавна
Коментари Харесай

Владо Береану: Най-големият бизнес у нас е корупцията

Владо Береану

frognews.bg

Главният прокурор Сотир Цацаров призна, че корупцията е държавна политика. Държавата работи въз основа на нея. Най-големият бизнес у нас е точно корупцията. Това разяснява пред Фрогнюз журналистът Владо Береану във връзка отчета на Зелените в Европейския парламент, в който се установи, че България губи 11 милиарда евро годишно от корупция.
13% от Брутният вътрешен продукт на България се краде. Това е 30% от бюджета – държавни, общински пари, налози. 1/3 се краде от публични поръчки.

Корупцията храни един голям % от популацията – 20%. Това са хора с мрежи от компании, които се занимават единствено с корупция. Тези хора с техните фамилии са и сигурните гласоподаватели на системата – дейци и членове на ГЕРБ. Като прибавим към тях и структурите, които съществуват преди тях – на Движение за права и свободи, нещата стават доста съществени.

Самите институции употребяват принадлежности за изнудване. Така да вземем за пример КОНПИ конфискува имущество без да има незаконна активност, потвърдена в съда, прави закони със задна дата…

Освен че се крадат пари от публични поръчки, това, което се прави, е некачествено. Пътища, здравно обслужване, поправки на улиците – всичко е некачествено. Хората са ограбени, а на всичко от горната страна получават и некачествени услуги. Ярък образец за корупция е „ Граф Игнатиев ”. Вижда се ясно ужасното качество на услугата.

Европейска комисия е вдигнала ръце от нас, защото години наред се фалшифицират данни, които й се пращат. Комисията не може да се намесва във вътрешните работи на една страна, а единствено да дава хрумвания. Когато не ги изпълняваме, тя може да ни изгони от Европейски Съюз, което е невероятно поради метода й на конструиране, или да вдигне ръце. Тя е избрала да вдигне ръце.

Борисов знае това и играе по слабата струна на Европейски Съюз: Съгласява се с всичко, което Съюза изисква за разлика от доста други страни, които показват лично мнение – това са страните на Орбан, Ципрас, Вишеградската четворка. Държавните ни ръководители схващат, че Европейски Съюз ни е оставил да си вършим каквото си желаеме и се възползват от това.

.

http://frognews.bg

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР