Владимирският и Суздалски митрополит Тихон от Московската патриаршия пристигна у

...
Владимирският и Суздалски митрополит Тихон от Московската патриаршия пристигна у
Коментари Харесай

Почитаме Св. Серафим Чудотворец, сбъдвал желанията на вярващите

Владимирският и Суздалски митрополит Тихон от Московската патриаршия дойде у нас, с цел да вземе присъединяване в честването на паметта на св. Серафим Софийски Чудотворец.


Празничното свещенодействие се прави в съветския храм „ Св. Николай Мирликийски “ в София. Светата Литургия оглави митрополит Тихон, а в съслужение с него е Белоградчишкият еп. Поликарп, викарий на Софийския митрополит.

В понеделник митрополит Тихон се срещна в Синодалната палата с Негово Светейшество Българския патриарх Неофит. В срещата участваха Неврокопският митрополит Серафим и преосвещените епископи Мелнишки Герасим, основен секретар на Св. Синод, и Белоградчишки Поликарп, както и архим. Васиан (Змеев), предстоятел на съветския храм в София.
 Репортерски взор: Новият светец - Свети Серафим Соболев Репортерски взор: Новият светец - Свети Серафим Соболев
България и Русия имат нов светец - Свети Серафим Соболев. Почитта към него стартира още в средата на предишния век, незабавно след гибелта му през 1950 год...

За първи път в историята Св. Серафим Софийски Чудотворец беше канонизиран по едно и също време от Руската и Българската черква през 2016 година, откакто дълги години се почиташе от народа като Светец и вълшебник. Той е заровен в криптата на съветската черква в София, където всекидневно десетки хора търсят от него помощ и разтуха.

Стотици са свидетелствата за чудеса и излекуване на вярващите, които откровено са се помолили на Светеца и са получили благословия, рожба или помилван. От години православната черква документира чудесата, случили се след молитва към архиепископ Серафим. Писмата с молбите на вярващите се изгарят след време, без никой да има достъп до тях.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР