Владимир Зографски се нареди чак 22-и на Олимпиадата в Пекин.

...
Владимир Зографски се нареди чак 22-и на Олимпиадата в Пекин.
Коментари Харесай

Зографски остана 22-и в Пекин

Владимир Зографски се подреди чак 22-и на Олимпиадата в Пекин. На естествена шанца най-хубавият български ски-скачач потегли с огромни очаквания, откакто в квалификацията даде 13-и резултат.

Самоковецът скочи 99 м и получи 126,7 т. при първия си опит в Джъндзякоу, с което зае краткотрайно 24-а позиция. След това във финалния кръг, в който участваха единствено най-хубавите 30 скачачи, той записа 97 м и получи 118 т., с които се изкачи до 22-та позиция в крайното нареждане.

" Скачах по-добре и в квалификациите, и в тренировките, само че в този момент изпуснах огромен късмет. Не си свърших работата. Целта, значително, е да направя положителни два скока на огромната шанца. Научих, че човек би трябвало да седи спокоен и да няма такова предпочитание, просто прекомерно доста го желаех. От прекомерното предпочитание позволих тези неточности. Надявам се да покажа два положителни скока на огромната шанца ", показа пред Българска национална телевизия Зографски. Надпреварата на огромната шанца стартира в петък.

Олимпийски първенец на естествена шанца стана Рьою Кобаяши (Яп) с 275,0 т., който донесе първо злато на страната си от " домашната Олимпиада " в Сапоро 1972. Сребърният орден заслужи австриецът Мануел Фетнер с 270,8 т., а бронзовия - полякът Давид Кубацки с 265,9. Трикратният олимпийски първенец Камил Стох (Пол) направи разочароващ втори скок и приключи на шеста позиция (260,9). Той беше след Зографски в квалификациите. Българинът означи декаданс при третото си присъединяване на Олимпийски игри. В Сочи през 2014 година той отпадна в квалификацията на естествената шанца и беше 47-и на огромната. В ПьонгЧанг 2018 Зографски приключи 14-и на естествената шанца и 35-и на огромната.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР