Владимир Зографски остана на 32-ро място в първия старт за

...
Владимир Зографски остана на 32-ро място в първия старт за
Коментари Харесай

Зографски с 32-ро място в първия старт за сезона от Световната купа

Владимир Зографски остана на 32-ро място в първия старт за сезона от Световната купа по ски скок във Висла, Полша. Българинът не съумя да се класира за втория скок за напълно малко. Той реализира 112,5 метра при единствения си опит, които му донесоха 82,3 точки. Челната трийсетица на състезателите, класиращи се за втори скок, бе затворена от австриеца Грегор Шлиренцауер с 85,7 точки след скок от 111 метра.

Най-добро показване при доста мощния и непрекъснато изменящ се вятър записа германецът Карл Гайгер със 116,6 точки след скок от 127 метра. Същата отдалеченост преодоля и вторият Дниел Андре Танде от Норвегия, който получи 116,2 точки. Трети след първия скок е различен норвежец - Робин Педерсен, който има 114,7 точки след най-дългия скок за момента от 136 метра.

Носителят на Световната купа за предишния сезон Рьою Кобаяши е осми след първия скок със 109,8 точки. Тежко рухване претърпя един от любимците на полската аудитория - Пьотр Жила, който при приземяването загуби надзор над ските и удари неприятно главата си в земята. За благополучие Жила съумя да се изправи бързо и въпреки с окървавено лице, напусна на личен ход шанцата. Малко по-късно през днешния ден би трябвало да стартират и вторите скокове за деня с присъединяване на 30-те най-хубави скачачи.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР