Владимир Путин вижда света през теорията на реализма, т.е. светът

...
Владимир Путин вижда света през теорията на реализма, т.е. светът
Коментари Харесай

Аделина Марини: За Путин е важно да говори с онзи, който има оръжие и може да го използва

" Владимир Путин вижда света през теорията на реализма, т.е. светът е в положение на безредица , където само страните са тези, които диктуват разпоредбите, и подготовката за война е естественото им положение.От друга страна -  ЕС вижда света като интернационален ред, проведен въз основата на интернационално право , интернационалните институции са водещи, основани са на избран комплект от стандарти и полезности. Самият Европейски Съюз е като една много еволюирала интернационална организация.  Съединени американски щати са някъде посред

За Путин е значимо да приказва с някой, който освен има оръжие, само че може и да го употребява . Докато за Европейски Съюз оръжието са разговорът, договарянията и интернационалното право. От това идва огромното недоумение за това кой е мощен в тази обстановка ".

Така Аделина Марини, издател на euinside.eu, коментира пред БНР за какво президентът на Русия насочи настояванията си непосредствено към Съединени американски щати и НАТО, като прескочи Европейски Съюз.

По думите на журналистката " в света, който Путин вижда, по-силен е този, който може да извади по-големият револвер на масата ":

" Докато за Европейски Съюз мощен е този, който отстоява своите полезности, държи на интернационалното право и резервира този ред ".

Според нея френският президент Еманюел Макрон не е имал мандат от сътрудниците в Европейски Съюз да води договаряния с Кремъл :

" Срещата му с Путин беше самодейност съветвана с доста малко сътрудници в Европейски Съюз. Това разочарова.... Макрон отиде много по-далече от това просто да води разговор. Може би той е един от водачите, които не бяха напълно наясно с кого тъкмо беседват и какви са действителните планове на Путин и неговата администрация. Това беше урок най-много за Макрон, само че от него извличат поучения и други от Европейски Съюз ".

По думите на Аделина Марини канцлерът на Германия Олаф Шолц не е бил квалифициран за рецесията Русия-Украйна :

" Тя му пристигна като гръм от ясно небе. Той попадна в една доста тежка обстановка и във вътрешнополитически проект в Германия. Страната е притисната сред своята историческа отговорност и придържането ѝ към нея - да не бъде военна мощ. И в това време - настояването тя да бъде тази мощ, за какво да не помогне в отбранителната и политиката на сигурност ".

Мнението на журналистката е, че Германия към този момент осъзнава, че няма място за маневриране и би трябвало да заеме ясна позиция:

" Шолц беше в Съединени американски щати, с цел да покаже, че Германия е съдружник и ще направи, каквото е належащо, с цел да потвърди това ".  

Марини акцентира, че дипломацията на Макрон и Шолц са били в разнообразни плоскости и са имали разнообразни цели.

По думите на Аделина Марини Виктор Орбан желае да покаже, че е самостоятелен състезател и в случай че желае да върви с Путин - ще върви с него, само че на европейско равнище той играе европейската игра - поддържа глобите против Русия поради окупацията на Крим:

" Трябва да вършим разлика сред това какво Унгария споделя обществено и какво прави ".

Интервюто на Весела Владкова с Аделина Марини в предаването " Събота 150 "  можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР