Владимир Путин твърди, че Русия е провела последно успешно изпитание

...
Владимир Путин твърди, че Русия е провела последно успешно изпитание
Коментари Харесай

Путин се похвали: Русия поведе последно успешно изпитание на ракета с ядрен заряд Буревестник

Владимир Путин твърди, че Русия е провела " последно сполучливо тестване " на ракета с нуклеарен заряд " Буревестник ", съобщи Би Би Си.

 

Коментарите му пристигнаха, откакто неговият представител отхвърли обява в New York Times, съгласно която тестването на оръжието, известно като " Буревестник ", е идно.

 

Експерименталното оръжие, беше оповестено за пръв път през 2018 година като притежаващо евентуално безграничен обхват.

Но публично се знае малко за опциите му и има известия, че предходни проби са се провалили.

 

Казаното от Путин не е доказано от самостоятелен източник, а от съветското министерство на защитата до момента не огласена никаква информация.

 

Разпространени през предишния месец сателитни фотоси демонстрират, че Русия неотдавна е построила нови уреди на далечен арктически остров, където преди този момент са били провеждани руски нуклеарни опити.

 

Снимките посочваха строителни работи на Нова Земя - островен архипелаг в северната част на Баренцово море.

 

" Вече съвсем сме завършили работата по актуалните типове стратегическо оръжие, за които приказвах и които разгласих преди няколко години ", съобщи господин Путин на среща в черноморския курорт Сочи в четвъртък, която беше излъчена онлайн по държавната телевизия.

 

Той добави: " Беше извършено последното сполучливо тестване на " Буревестник " - ракета с нуклеарен мотор с световен обхват. "

 

Предполага се, че ракетата с кодовото име " Скайфол ", обещано й от НАТО се зарежда от нуклеарен реактор, който би трябвало да се задейства, откакто ракетите с твърдо гориво я изстрелят във въздуха.

 

Но New York Times цитира група за надзор на въоръженията - " Инициативата за нуклеарна опасност ", съгласно която всички предходни известни 13 теста на системата сред 2017 и 2019 година са били несполучливи.

Путин сподели на аудиторията си, че работата по междуконтинентална балистична ракета, наречена " Сармат ", е съвсем приключена.

Той съобщи, че Русия не възнамерява да трансформира нуклеарната си теория - политиката, която дефинира събитията, при които нейните сили могат да употребяват нуклеарни оръжия.

 

Според него съществуването на съветската страна не е застрашено и " никой човек със здрав разсъдък и ясна памет " не би помислил за нуклеарен удар против нея.

 

Той уточни, че теоретично Русия може да отдръпна ратификацията си на Договора за цялостна възбрана на нуклеарните опити от 1996 година Путин оправда това, като съобщи, че Съединени американски щати са го подписали, само че не са го утвърдили, и е допустимо Русия да работи по същия метод. /БГНЕС

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР