„Владимир Путин стана най-големият враг на руския народ“, заяви днес

...
„Владимир Путин стана най-големият враг на руския народ“, заяви днес
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: “Путин стана най-големия враг на руския народ“

„ Владимир Путин стана най-големият зложелател на съветския народ “, съобщи през днешния ден ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен пред Европейския парламент в Брюксел.

Тя взе участие в спор, отдаден на утрешния ексклузивен Европейски съвет.

„ Ако има нещо, което Путин не планува, това е нашето единение, скоростта на нашите дейности и решимостта ни. Не би трябвало да се съмнява, че ще продължим по този път “, добави Фон дер Лайен.

Тя настоя съветският президент да пропусне стотиците кораби, които транспортират жито през Черно море. В противоположен случай съветският президент ще бъде виновен и за предизвикването на апетит. Последиците от морската обсада ще се усетят от Африка до Азия, счита Фон дер Лайен.

„ Всичките ни старания са ориентирани към неуспеха на тази война на Путин. Европейски Съюз е обезпечил до момента 1 милиард евро за смелите украински бойци, спрял е нови европейски вложения в съветската енергетика, наложил е наказания на съветските олигарси.

Тези, които поддържат войната, не могат да се любуват на лукс, до момента в който бомбите валят над Украйна “, продължи тя.

И заключи:

„ Ако свободата има име, това име е Украйна. “

Пред Екологичен потенциал приказва и канадският министър председател Джъстин Трюдо. Той дойде в Брюксел за утрешната изключителна среща на върха на НАТО.

„ Путин смяташе, че демокрацията е слаба. Той гледаше на нашите различия и диспути като на уязвимост. Това обаче, което той по този начин и не разбра, е, че и в най-разпалените диспути това, което ни прави мощни, е сериозната гражданска ангажираност.

Демокрацията постоянно ще е по-силна от авторитаризма. Путин смяташе, че сме разграничени и мислеше, че може да отслаби Европейски Съюз и НАТО. Само че си направи сметките погрешно “, сподели той.

Трюдо бе безапелационен, че не можем да разочароваме Украйна, защото тя разчита на нас.

„ Те пазят нашата независимост, сигурност и народна власт “, сподели той.

Премиерът на Канада настоя, че би трябвало да продължим да й изпращаме помощ, в това число военно съоръжение.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР