Владимир Путин и Володимир Зеленски ще участват в предстоящата среща

...
Владимир Путин и Володимир Зеленски ще участват в предстоящата среща
Коментари Харесай

Путин и Зеленски отиват на срещата на Г-20. Москва потвърди готовност за преговори със Запада

Владимир Путин и Володимир Зеленски ще вземат участие в идната среща на върха на Г-20 в Бали, заяви министърът на външните работи на Индонезия Ретно Марсурди, представен от международните осведомителни организации. Руският президент и украинският водач се съгласиха да вземат присъединяване в срещата, която ще се организира на 15 и 16 ноември, разгласи малко преди този момент и посланикът на Индонезия в ОАЕ Хусин Багъш. 

Сега Индонезия, която ще бъде хазаин на идната среща на върха през ноември, се готви да одобри двама президенти. По-специално се взема решение въпросът с настаняването им в разнообразни хотели, с цел да не се стигне до ненужно напрежение в коридорите на срещата, прецизира Багис.

Възможна среща на върха на Г-20 ще бъде първата очи в очи сред Путин и Зеленски от началото на войната в Украйна на 24 февруари. „ Искаме да превърнем Г-20 в платформа за мир, а не за спор “, разяснява Багъш, представен от The National.

Украинският президент Володимир Зеленски изключи дефинитивно опцията за диалози с Путин, откакто Русия разгласи анексирането предишния месец на четири украински района, които отчасти окупира.

Москва е отворена за договаряния със Запада по отношение на войната в Украйна, само че към момента не е получила съществено предложение за това, съобщи в това време съветският външен министър Сергей Лавров в изявление за държавна телевизия, заяви Ройтерс.

Русия е подготвена да се ангажира със Съединените щати или с Турция за методите за преустановяване на войната, която продължава към този момент осем месеца, сподели още Лавров и даже даде явен сигнал, че е допустима и среща сред Путин и Байдън в Бали. Той също по този начин сподели, че Русия няма да откаже среща сред президента Владимир Путин и президентът на Съединени американски щати Джо Байдън на срещата на върха на Г-20 в Индонезия в средата на ноември и ще прегледа предлагането, в случай че получи такова.

Той напомни, че представители на Белия дом, в това число представителят по националната сигурност Джон Кърби, са казвали, че Съединените щати са отворени за договаряния, само че Русия е отказвала. " Това е неистина ", сподели Лавров. „ Не сме получавали съществени оферти за контакт. Многократно сме казвали, че в никакъв случай не отхвърляме срещи. Ако има предложение, ще го разгледаме ", сподели още съветският външен министър. Лавров означи още, че " де факто Щатите вземат участие във войната в Украйна. 

Коментирайки опцията Турция да бъде хазаин на договаряния сред Русия и Запада, Лавров сподели, че Москва ще бъде подготвена да изслуша всевъзможни оферти, само че не може да се каже авансово дали това ще докара до резултати.

Лавров уточни, че турският президент Тайип Ердоган ще има опция да насочи оферти към съветския президент Владимир Путин по време на идната им среща в столицата на Казахстан Астана на следващия ден.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР