Владимир Илиев бе много разочарован от първия си олимпийски старт

...
Владимир Илиев бе много разочарован от първия си олимпийски старт
Коментари Харесай

Владимир Илиев: Коварната надморска височина изигра лоша роля

Владимир Илиев бе доста отчаян от първия си олимпийски старт в самостоятелната конкуренция на 20 километра. Българинът приключи на 61-о място с пет неточности при стрелбата и закъснение на 6:50.1 минути зад спечелилия Кентен Фийон Мейе (Франция).

" Лош старт, неприятен ден за мен. Съжалявам. От много време сме тук и в последните дни се удостовери опасението, което имах - доста подлата надморска височина. Изигра неприятна роля. Просто това не е моето тичане, не е моето положение. Имаш възприятието, че бягаш по инерция, като на автопилот и не знаеш всеки миг дали ще загубиш схващане, или не. Много е тежко. Някои състезатели очевидно се оправят доста добре в тези условия. На всеки по друг метод въздейства. Надявах се на високо ние да се усещаме добре, само че през днешния ден не беше по този начин. Това повлия и на стрелбата, тъй като отиваш много по-уморен на стрелбището и там концентрацията и настроението е напълно друго. Ще проучваме нещата.

Очаквах повече. В последно време доста добре ми вървяха тренировките. Стабилността ми на подготовка е доста огромна и се чудехме за какво не се получава във всеки старт. Имаше проблясъци в сезона, само че основната цел беше тук и естествено, че съм отчаян. Това е спортът.

Бяхме наясно с височината, само че напълно друго е, когато тръгнеш да правиш тичане на макс. Тогава нещата се усещат доста повече, дишането е по-тежко, самата мускулатура доста бързо се сковава. В началото е доста тежка пистата. Ако тръгнеш доста бързо, става доста неприятно по-късно. Не можах да се оправя. Не знам каква е повода. Ще я обсъдим. Това са първите ми чувства от през днешния ден.

Двете неточности на първата пукотевица повлияха доста. Преди старта се усещах добре и стрелково, и бегово. В последния месец и стрелбата ми вървеше. Всичко беше наред в предходните дни. Но тук вятърът доста бързо се мени и не съумях да се оправя през днешния ден на първа пукотевица. Близки ми бяха изстрелите, само че това е биатлонът. Не съумях да отвръщам както би трябвало. В идващите стрелби изтървах по един изстрел, само че бях много изтощен и беше мъчно да се събера на стрелбището.

" Надявам се да се трансформират нещата за идващите надпревари, да се възстановя и да си върна положението, в което бях, с цел да мога да направя по-добър резултат. В актуалния биатлон освен ски бягането, само че и стрелбата би трябвало да се получи. Надявам се да покажа какво мога. Не съм се отказал ", сподели Илиев.
 Биатлонистите ни не съумяха да се наредят измежду първите 40 на 20 километра
Биатлонистите ни не съумяха да се наредят измежду първите 40 на 20 километра

Димитър Георджиков приключи на 41-о място
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР