Председателят на ВМРО-ДПМНЕ и почти сигурен мандатоносител за бъдещо правителство

...
Председателят на ВМРО-ДПМНЕ и почти сигурен мандатоносител за бъдещо правителство
Коментари Харесай

Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски: Осигурихме си мнозинство в парламента

Председателят на ВМРО-ДПМНЕ и съвсем сигурен мандатоносител за бъдещо държавно управление в Република Северна Македония Християн Мицкоски разгласи, че партията му е съумяла да консолидира 61 депутати в бъдещия парламент на страната, колкото са нужни да бъде гласувано държавното управление, съобщи Българска телеграфна агенция.

В изказване пред медиите преди присъединяване си в конференцията " Македония 2025 " Мицкоски сподели, че завършва диалозите си „ с няколко от депутатите, които не са част от обединението ” на ВМРО-ДПМНЕ, само че отхвърли да уточни повече детайлности „ поради, сензитивната обстановка ”.

Мицкоски посочи, че без значение от обезпеченото към този момент болшинство в бъдещия парламент на страната, диалозите за коалиция с албанските партии от ВЛЕН („ Заслужава си ”) ще продължат, а работните групи, които бяха контрактувани на лидерската среща незабавно след изборите, към този момент са се срещнали.

„ Разговорите, съгласно това, което съм осведомен, вървят в вярната посока. Оптимисти сме, че дружно с съдружните сътрудници ще успеем да консолидираме болшинство от две трети в Народното събрание поради желанието за реорганизация на държавния кабинет ", уточни Мицкоски.

Срещата на работните групи на ВМРО-ДПМНЕ и обединението от албански партии " ВРЕДИ " („ Заслужава си ”, ВЛЕН на албански) се е състояла в постройката на централата на ВМРО-ДПМНЕ, а на нея е било " очебийно, че е належащо да се запазят задачите на програмата, които получиха поддръжка от жителите ", се споделя в партийното известие след днешните диалози.

" При ръководството на бъдещото държавно управление би трябвало да се съблюдават контрактуваните правила на деяние, мощно динамизиране на евроинтеграцията, безапелационна битка с корупцията и престъпността и стопански промени за по-висок стандарт на живот. Договорено беше диалозите да продължат в положителен дух и през идващите дни ", се споделя в сбитото известие на ВМРО-ДПМНЕ.

Окончателното систематизиране на депутатите в бъдещия парламент на Република Северна Македония към момента не е ясно поради решението на Държавната изборна комисия за прегласуване в няколко секции в 5-та и 6-а изборна единица, което е обжалвано в Административния съд в Скопие.

Според първичните неофициални резултати ВМРО-ДПМНЕ разполага с 58 депутати в 120-местния парламент на страната. С оповестеното през днешния ден към този момент контрактувано болшинство от 61 депутати партията може да гласоподава новото държавно управление, само че част от препоръчаните от Мицкоски промени, плануват болшинство от две трети.

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР