Визитка е един от в България, както и човекът, който

...
Визитка е един от в България, както и човекът, който
Коментари Харесай

Възможностите в областта на лечение с импланти са много големи

Визитка е един от в България, както и индивидът, който стои зад построяването на една от най-иновативните и сполучливи дентални клиники в България, профилирана от 18 години в лекуването с дентални импланти - Medical Dent.Името му се свързва с построяването, имиджа и развиването на българската школа по дентална имплантология и пластика. Визитка е един от в България, както и индивидът, който стои зад построяването на една от най-иновативните и сполучливи дентални клиники в България, профилирана от 18 години в лекуването с дентални импланти - Medical Dent.Името му се свързва с построяването, имиджа и развиването на българската школа по дентална имплантология и пластика. Кога би трябвало да сменяем зъбите си с импланти - когато са още здрави или когато настъпи интервал, в който те са развалени?
се случва, когато зъбите са невъзстановими и броят останали зъби не е задоволителен, с цел да може да бъде изработен сурогат под формата на мост, който да даде естествена функционалност на пациента. Импланти не би трябвало да се вършат самоцелно. Доказано е, че по-добрият притежател на зъба е естественият корен. Проучванията сочат, че на петнадесетата година след извършено лекуване при групата на хората с безнадеждно лекувани зъби, съпоставено с пациенти, които имат непосредствено сложени импланти, по-добрите резултати са при провелите дълготрайно лекуване. Това, което върша в практиката си, е, че благодарение на всички налични запаси работя в посока да се резервира доколкото може ресурсът на наличните зъби, с цел да бъдат употребявани за носители на някакъв тип изкуствени зъби. Само в случай че това е невероятно, тогава най-хубавото лекуване е слагането на импланти.
Всеки пациент ли е подобаващ за имплантологично лекуване? От какво зависи това дали пациентът е подобаващ - от съществуването на кост, от това дали той е пушач или от банкет на медикаменти?
Има здравословни положения, които са относителни противопоказания, и такива, при които те са безспорни противопоказания за лекуване с импланти. Абсолютни противопоказания са някои онкологични болести и болести на съединителната тъкан, които се отразяват на костната тъкан. Относителни са, в случай че пациентът неотдавна е минал през лъчетерапия. Тогава би трябвало да се изчака избран интервал от време и по-късно може да се пристъпи към имплантологично лекуване. Някои лекарства за лекуване на остеопороза също са относителни противопоказания и в случай че са прилагани, е належащо да се изчака, преди започване на лекуване с импланти. Като изключим този стеснен брой относителни и безспорни противопоказания, оттова нататък лекуването с импланти е по-скоро вярно обмисляне и хирургични техники за възобновяване на костта. Възможностите през днешния ден в региона на лекуване с импланти са доста огромни и ние, хирурзите, знаем от ден на ден способи, с които да възстановим тъканите към имплантите, тъй че да се получи един резистентен и дългогодишен резултат.
Как протича операцията по слагане на имплант? Ако има потребност да се слагат няколко, едновременно ли се прави всичко?
Всичко е въпрос на обмисляне. Това, към което аз се стремя в практиката си, е да понижа броя на хирургичните интервенции. Колкото по-малко са те, толкоз по-лесно се възвръща организмът. Когато би трябвало да се сътвори кост, с цел да бъде подложен имплант, стремежът ми постоянно е двете интервенции да бъдат направени в една интервенция предвид на намаляването на хирургичната контузия. Има случаи обаче, при които се постанова след основаването на кост да се изчака 6 месеца и тогава да бъдат сложени имплантите. Всичко е строго самостоятелно и изисква вярната преценка на имплантолога.
Реклама
Имплантологията е хирургична компетентност. Един хирург се построява след 5 години специализация, а може да бъде наименуван хирург след 10-годишен опит. Тоест след довеждане докрай на висшето обучение на един ортодонт са нужни най-малко 15 години, с цел да се построи като експерт в областта на хирургията. Безспорно материалите и технологиите са от голяма значимост за крайния резултат, само че не от по-малка значимост са уменията, опитът и знанията на хирурга.
Един от най-големите страхове на пациентите при идна процедура по слагане на импланти е обвързван с болката. Болезнени ли са интервенцията и интервалът по възобновяване след нея?
По време на операцията по слагане на импланти болежка няма! Предлагаме лекуване под медицински сън, посредством което пациентът може да няма даже спомен от извършената интервенция. В следоперативния интервал болката е напълно контролируема от лекарства.

След повече от 25 години опит и многочислени проблеми, с които съм се сблъсквал, персоналните ми наблюдения са, че болката е въпрос и на общо физическо, психическо и здравословно положение. Един и същ човек при започване на деня, когато е отпочинал и спокоен, реагира по един метод на дадени операции и по напълно друг в края на деня. В този смисъл, когато следва планова интервенция, бягството от обстановката под формата на боязън от болежка не взема решение въпроса. Важно е пациентът да поеме отговорност към здравето и към самия себе си и да отдели време за възобновяване след интервенцията. Това значи да възнамерява какво ще прави през това време, с цел да може интервалът да мине умерено и да бъде по-лек за него. Два-три дни са задоволителни за един добър оздравителен интервал. През това време отокът отшумява, а при използване на верни лекарства болката е изцяло овладяема. Между 2 и 6 месеца са нужни мястото на интервенцията да зарасне и имплантът да бъде употребен.
Как пациентът би трябвало да се грижи за зъбите си, в случай че има сложени импланти, с цел да поддържа положителния резултат в дълготраен проект?
Основната грижа за имплантите е сходна на тази за естествените зъби. Тя зависи и от здравословното положение на индивида. Когато сме здрави и няма диагностицирани пародонтални или метаболитни болести, тогава грижата се свежда до разчистване на зъбите два пъти в годината. При съществуване на пародонтално заболяване поддръжката се прави по тъкмо избран протокол и относително по-често. При хора, които са пушачи, тя може да доближи и до 6 пъти в годината, защото пушенето усложнява болестта. Изваждането на зъбите при пародонтит не стопира хода му, тъй че е доста значимо при сложени импланти да се организира постоянна поддръжка и надзор над болестта.
Реклама Какви импланти бихте предложили?
Всяко нещо, което се слага в човешкото тяло, би трябвало да е висококачествено. Така че бих предложил да се слагат единствено потвърдени висококачествени марки импланти.
Бихте ли разсеяли митовете, които съществуват по отношение на затрудненията при слагане на импланти? Как ги преодолявате?
Усложненията при лекуване с импланти могат да бъдат ранни или късни. Ранните могат да се случат по време на самата намеса или през следоперативния интервал. Профилактиката им е положителното обмисляне и отличните хирургични умения на оператора. Общото здравословно положение на човек и вярната грижа дефинират затрудненията, които могат да настъпят през възстановителния интервал. Винаги давам ясни рекомендации каква би трябвало да е грижата след интервенцията в ранните стадии на оздравяването.

Късните затруднения могат да се дължат на разнообразни аргументи. Някои от тях са недостиг на тъкани - кост или меки тъкани. Други са дължат на проблеми с протетиката върху импланта. Следенето на общото здравословно положение и навременното преодоляване на зародили проблеми може да предотврати затрудненията след оперативната намеса, тъй че грижите за здравето са част от профилактиката на късните затруднения при лекуване с импланти.

Правилното обмисляне на лекуването, положителните умения на хирурга, както и персоналната отговорност към здравето са факторите, които могат да предотвратят появяването на затруднения на всеки един стадий от имплантологичното лекуване. Ние в Medical Dent даваме 50 години гаранция за поставените импланти, само че с цел да е по този начин дългогодишен резултатът от лекуването, е належащо да се правят постоянни профилактични прегледи и да се съблюдава вярна поддръжка. С тази цел създадохме и обособен център, профилиран в поддръжката и контролните прегледи - Dental Care Center, където екип от експерти е подготвен да прави профилактиката на зъбите и венците по специфични протоколи по отношение на здравния статус на пациента.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР