Визитата на Володимир Зеленски в България показва, че Киев припознава

...
Визитата на Володимир Зеленски в България показва, че Киев припознава
Коментари Харесай

ГЕРБ, ПП-ДБ, ДПС: Закъсняло посещение на Зеленски, но оценка за правилното поведение на България

Визитата на Володимир Зеленски в България демонстрира, че Киев припознава страната ни като постоянен сътрудник и разчита на нашата поддръжка, счита съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков.

" Ние може да сме горди, че не сме на периферията, не сме нестабилният сътрудник, не сме " Троянският кон ". Напротив. Ние сме важен, значим сътрудник, на който Украйна разчита ", разяснява той.

И направи признанието: " Радвам се да го видя. Ние се познаваме от предходната година, когато аз бях на посещаване в Украйна ".

Закъсняло посещаване заради неразбираемата и недостойна позиция на президента, както и недостойната позиция, която поддържаше служебното държавното управление на Кирил Петков - по този начин пък го дефинира зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.

Митов напомни позицията на ПП-ДБ в предишния парламент, която, по думите му, е била недостойна, когато оставили Кулеба в коридорите.

" Не разбирам възторга им сега, би трябвало малко по-скромно да приказват. ГЕРБ бяха първи, знаете, знамето на Украйна е в централата на ГЕРБ ", сподели зам.-председателят на партията. " Приветствам визитата на Зеленски и несъмнено, продължаваме да поддържаме всички вероятни дейности в интерес на Украйна, тъй че тя да възвърне териториалната си целокупност ", сподели Митов.

Снимка: Булфото

" Ние стоим дружно с Украйна и другите държави-членки на Европейски Съюз и НАТО на позицията на ценностен избор, който предопределя не просто запазването на териториалната целокупност на страните, а и спазването на правата на индивида, върховенството на правото, разделянето на управляващите и демокрацията като цяло ", добави той.

" Посещението за нас е оценка за вярното държанието на България, тъй като нашите сътрудници имат същата позиция, която има България ", разяснява водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.

" Движение за права и свободи е поредна партия и сме отстоявали евроатлантическата ориентировка на България. Ние бяхме основата още първия ден на войната Народно събрание да одобри декларация, осъждаща военната експанзия на Русия против Украйна ", сподели още Карадайъ.

" Движение за права и свободи е поредна партия и сме отстоявали евроатлантическата ориентировка на България. Ние бяхме основата още първия ден на войната Народно събрание да одобри декларация, осъждаща военната експанзия на Русия против Украйна ", сподели още той.

" Няма неприятно Зеленски да бъде в България, защото България е част от Европейския съюз, част от НАТО, разяснява пред публицисти в Народното събрание депутатът от Има Такъв Народ Станислав Балабанов. И означи, че всички дружно като общество сме съпричастни към това, което се случва в Украйна. Ние тази съпричастност сме я изразили неведнъж, още веднъж я показваме, добави той, представен от Българска телеграфна агенция.

Ако задачата е да пристигна и да му кажем още веднъж, че сме съпричастни с това, което се случва в Украйна, не знам дали има подобен смисъл, може би е нещо друго, разяснява Балабанов.

Снимка: БТА

Лидерката на Българска социалистическа партия бе на противоположната позиция, а депутатите й го демонстрираха и по време на дебатите по трите точки, отдадени на Украйна. Според нея всички тези решения са функционалност от визитата на Володимир Зеленски.

" Нашата оценка от днешния ден - българският народен интерес беше продаден три пъти за един ден ", разяснява Нинова и посочи, че социалистите не са канени на срещата със Зеленски. Тя означи също, че българският народен интерес е да има мир и успокоение в района, в Европа, България. Нинова разясни, че не са поканени на среща със Зеленски.

Освен социалистите на срещата не бяха поканени и представители на " Възраждане ".

По този мотив Кирил Петков допусна, че има политически партии, които даже не биха желали да го видят, тъй като те имат мощно евразийска посока за развиването на България.

" И съгласно мен тяхната визия за страната ни, че би трябвало да върви на Изток, да не съблюдава интернационалните контракти, е в синхрон с това, че не желаят да виждат президента ", допусна Петков.

Снимка: Булфото
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР