Вицешампионът Рилски спортист продължава без загуба след петия кръг на

...
Вицешампионът Рилски спортист продължава без загуба след петия кръг на
Коментари Харесай

Рилски спортист продължава без загуба в НБЛ

Вицешампионът Рилски състезател продължава без загуба след петия кръг на Националната баскетболна лига за мъже.

Възпитаниците на Людмил Хаджисотиров завоюваха като гостна Берое (Стара Загора) с 90:79 и оглавяват класирането с цялостен актив от 10 точки.

Двата отбора предложиха равностойна първа четвърт, в която водачеството се смени на няколко пъти, само че преднината на нито един от противниците не надвиши 4 точки. В края на четвъртината Берое сподели по- огромна централизация и поведе с 25:21.

Втората част беше огледална на първата. Първо баскетболистите на Рилски състезател направиха поврат в резултата, след което домакините от Берое дадоха отговор уместно и на собствен ред още веднъж излязоха напред. В последната минута на интервала обаче самоковци направиха добра серия и поведоха с 46:42.

След почивката самоковци стегнаха отбрана си и разликата стартира да пораства, с цел да стигне 15 точки. Беройци дадоха отговор и стопиха пасива си до 7, само че две тройки на Ей Джей Хес още веднъж пратиха Рилски състезател напред с двуцифрена разлика.

Играчите от Стара Загора отвърнаха с тройка и преди последните 10 минути резултатът в зала "Общинска " бе 74:64 в интерес на гостите.

Последната част стартира взлом от страна на домакините, които за 4 минути игра съумяха да понижат пасива си до 4 точки. В този миг последва серия от 10:3 за Рилски състезател за задатък от 11 точки, което се оказа задоволително, с цел да пречупи старозагорци.

Още един страховит дуел изигра Трей Портър, който още веднъж записа двойни индикатори - 22 точки и 17 битки. Ей Джей Хес приключи с 16 точки, Брендън Браун вкара 14, Деян Карамфилов 12, а с 10 завърши Павлин Иванов.

За Берое Антон Куук вкара 24 точки, а Александър Янев загря за лагера на националния тим с 21 точки, като и двамата овладяха по 7 битки. С 11 точки и 10 битки се отличи Обина Олека, а 11 точки вкара и Седариан Рейнс.
В шестия кръг Берое ще гостува на Черноморец в Бургас, а Рилски спортисти приема Балкан.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР