Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев говори ексклузивно пред Gong.bg, след

...
Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев говори ексклузивно пред Gong.bg, след
Коментари Харесай

Фурнаджиев: Няма как да подновим първенството при извънредно положение

Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев приказва извънредно пред Gong.bg, откакто шефът в БФС разяснява дали е допустимо да се възобнови шампионата по време на изключителното състояние в България, предоставено след битката с преодоляването на разпространяването на COVID-19.

Фурнаджиев подчертава, че не се възнамеряват никакви срещи в съюза, откакто обстановката в този миг не разрешава за такива мероприятия.

„ Няма по какъв начин да се възобнови шампионата съгласно мен след новото предложение на Министерски съвет. То е до 13-и май и не може да вършим каквито и да били проекти. Даже по-рано го заявих – каквито и проекти да вършим, преди да е ясна ситуацията с ковид, са неуместни. Не виждам смисъл в този момент от никакви срещи, защото не знаем докога ще продължи. Когато имаме изясненост за завършек на карантина, изключително състояние, тогава можем да вършим решения. Сега няма смисъл от срещи.

На въпрос дали е вид да се приказва с щаба и да се играе футбол по време на изключително състояние, той отговори:

„ Няма по какъв начин да стане това. Вижда се, че не се знае кой е инфектиран. Дори да носи болестта, тестванията са му негативни, само че той придвижва вируса. Представете си, че има един подобен футболист, играе се мача и се заразят всички. Няма по какъв начин да стане да се играе футбол по време на изключително положение”
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР