Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев гостува в БНТ, където говори

...
Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев гостува в БНТ, където говори
Коментари Харесай

Фурнаджиев: Боби Михайлов може да се кандидатира за президент на БФС и да спечели

Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев гостува в Българска национална телевизия, където приказва по настоящите тематики в родния футбол. Конгресът на 25 юни разумно беше главната тематика. Фурнаджиев изясни, че Борислав Михайлов, който е в оставка към този момент година и половина, може да се появи на конгреса и да се кандидатира.

" Такава теза сигурно съществува. Ако Боби пристигна и каже, че си отдръпва оставката и се гласоподава за неговото оставане, съществува тази алтернатива. Но може да пристигна и да се кандидатира за президент и да бъде още веднъж определен. Не съм разговарял с него. Нямам визия дали би се кандидатирал ", сподели Фурнаджиев.

" Два пъти насрочвахме конгрес, само че се отсрочва поради пандемията. Сега отново има планувана дата - 25 юни. Подадохме оставка преди година и половина. Писмена оставка сме подали единствено пет индивида, джука има от други хора, а някои не са си подали оставката ", изясни той.

" Всеки може да каже за себе си. Аз си подадох документално оставката. Против съм да има конгрес, който да избере управление единствено до февруари и след това да се прави нов. Това са повече от 800 хиляди лв. разноски за провеждането им ", продължи Фурнаджиев.

" Ако конгресът освободи настоящия Изпълком и избере нов с 4-годишен мандат, тези от настоящия Изпълком, които не са си подали оставката, ще могат да апелират ", обясни вицепрезидентът на БФС.

" Новият президент на БФС би трябвало да владее непознати езици, да бъде потвърдил се човек, да бъде управленец. Димитър Бербатов не дава отговор на тези условия. Той би бил потребен чисто като лице, като футболни качества. Петър Величков дава отговор на условията. Аз нямам страхове от Бербатов, в противен случай - искам му триумф, и да повдигне равнището на българския футбол ", добави Фурнаджиев, който мощно се надява националите ни да започват при новия треньор Ясен Петров с победа против Швейцария. Мачът е през днешния ден от 19:00 часа на стадион " Васил Левски ".

" Надявам се да спечелим. Когато националите излизат, без значение дали формален мач или другарски, постоянно се играе за победа. Швейцария е сложен съперник. Играем мъчно против тях, само че нека победим. Прогнозирам 1:0 ", сподели Фурнаджиев.

" Всичките триумфи, които българският футбол реализира преди години бе плод на интернатите, там децата упражняваха, хранеха се, спяха, всичко се правеше от страната. Сега липсват качествени школи и треньори. Отделно, че във водещите ни клубове играят най-вече чужденци, не се дава път на младите. Това е огромен проблем. Тук е ролята на президентите, те би трябвало да вземат това решение. Имаме положителни футболисти. Последната година имаме значително триумфи. Два тима играха в Лига Европа. Локомотив (Пловдив) беше на крачка да в профил Тотнъм, ЦСКА би Рома. Това демонстрира, че българският футбол има капацитет. Нека дадем късмет на новия треньор Ясен Петров, който се употребява с доверие на всички от Изпълкома на БФС. За момента има едногодишен контракт с алтернатива за удължаването му ", сподели Фурнаджиев.

" Какво се случва в ЦСКА знаят хората, които са в клуба, аз мога да приказвам генерално. В момента футболът е пари, и то доста пари. В България средствата едвам стигат за мъжкия тим, камо ли за школите. Треньорите в школите са на мизерно възнаграждение от по 1000 лв. ", продължи предприемачът.

Попитан кой ще е притежател на ЦСКА след края на сезона, Фурнаджиев изясни: " Не мога да ви кажа. И за Левски не знам. Няма по какъв начин да давам отговор за положението на клубния футбол ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР