Вицепрезидентът на Българската федерация по волейбол Давид Давидов, който отговаря

...
Вицепрезидентът на Българската федерация по волейбол Давид Давидов, който отговаря
Коментари Харесай

Давид Давидов: Само Италия и Иран са пред нас при подрастващите

Вицепрезидентът на Българската федерация по волейбол Давид Давидов, който дава отговор за детско-юношеското направление, направи разбор на представянето на тимовете ни на миналите огромни шампионати.

Фактите приказват красноречиво - при момчетата има единствено по един тим от Европа и от света с по-добри достижения от България.

Давидов приказва след награждаването на националния тим за мъже до 21 година за №1 в България за месец юли. На второ място в класацията бе още веднъж народен отбор по волейбол - за момчетата до 17 година

" Щастливи сме от премията и следващата висока оценка за постигнатото от тима. Този състав на България е чест посетител в залата за награждавания, което е отзив за тяхното неизменност и израстване през годините.

Използвам опцията и да обърна внимание на нещо, основано на съответни обстоятелства.

Благодарение на триумфа, както на тези момчета, по този начин и на идващите ни два национални тима, постигнахме резултат, който заслужава особено внимание. Комбинираните класирания на нашите обединения демонстрира, че в трите възрасти пред нас има единствено един европейски тим - италианският, класирал се два пъти директно преди България. Тази позиция италианците заслужиха в директни, тежки борби с нашите момчета.

В международен мащаб пред нас е единствено тимът на Иран. Нашите тимове във всички възрасти се класираха преди Полша, Бразилия, Словения (след директни сблъсъци), Сърбия, Германия, Япония...

На две от три шампионати се класираме преди Франция. Смятам, че това са обстоятелства, заслужаващи оценка за свършената работа, самопризнание към надарените момчета, и за очаквания за по-светло бъдеще пред нашия волейбол.

Наясно сме, че триумфите при подрастващите не са стопроцентова гаранция за такива при мъже и дами. Обратното обаче е доста по-сигурно. Ако ние нямаме наличие и триумфи в тези възрасти, е невероятно да изградим конкурентни сформира в представителните тимове.

Ще продължим да работим с тази солидна основа и ще създадем всичко по силите си за сполучлив преход към представителния тим ", съобщи Давид Давидов.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР