Вицепрезидентът коментира, че много се надява да няма напрежение и

...
Вицепрезидентът коментира, че много се надява да няма напрежение и
Коментари Харесай

Йотова: Не би било добър сигнал, ако се стигне до напрежение при честването на Гоце Делчев


Вицепрезидентът разяснява, че доста се надява да няма напрежение и ексцесии при честването на годишнината на Гоце Делчев в Скопие.
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 861
По думите ѝ, в случай че се стигне до такива, това няма да е добър сигнал както към нашето общество, по този начин и към жителите на Северна Македония, предава Българска национална телевизия.

Много се надявам тържествата през днешния ден в действителност да бъдат в памет на един огромен бунтовник, един огромен българин обединител. На човек, който не е пожали себе си, с цел да може да види отечеството си обединено и свободно. В името на тази памет през днешния ден да няма никакви ексцесии да няма напрежение. Надявам се и нашите сътрудници от Република Северна Македония да са взели всички ограничения за това, означи Йотова. 

Няма да бъде добър сигналът, който ще изпратим както към нашето общество, по този начин и към жителите на РСМ, в случай че през днешния ден се стигне до борба, в случай че още веднъж през днешния ден бъдат разменени думи на ненавист - такива, на каквито, за жалост, сме очевидци през последните години, добави вицепрезидентът. 

Според нея Република Северна Македония блокира сама участието си в Европейски Съюз, тъй като България е непреклонна.

Докато не се изпълнят предварителните условия по френското предложение, които бяха признати и от тяхна страна и са решение на българското Народно заседание, ние няма да дадем зелена светлина за междуправителствена конференция, която на процедура ще отблокира същинския развой за започване на договаряния с РСМ. И до момента в който българите в Македония не бъдат записани в конституцията на нашите западни съседи, както и освен запис, само че и съблюдаване на техните човешки права, по този начин както една страна се е запътила към действително участие в Европейски Съюз прилича, разяснява Йотова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР