Вицепрезидентът Илияна Йотова заяви в национален ефир, че най-голямата грешка

...
Вицепрезидентът Илияна Йотова заяви в национален ефир, че най-голямата грешка
Коментари Харесай

Илияна Йотова хвърли бомба: Най-голямата вина на Радев е, че даде шанс на Кирил Петков и Асен Василев

Вицепрезидентът Илияна Йотова съобщи в народен ефир, че най-голямата неточност и виновност на президента Румен Радев била да даде късмет и заем на доверие за ръководството на страната на някогашния министър председател и неговия заместител. " И Кирил Петков, и Асен Василев получиха голям късмет. Млади хора с искания за съществено обучение, свежи хрумвания и нов взор. Всичко това е чудесна причина за доста сериозен триумф. Президентът има единствено една " виновност " - че им даде този късмет ", съобщи някогашната говорителка на Българска социалистическа партия в ефира на Българска национална телевизия.

По думите й двамата доста бързо и уверено се обърнали против " Дондуков " 2, а трябвало да потърсят вместо това съюз с Радев.

" Аз смятах, че тази коалиция ще се задържи, тъй като споразуменията бяха подписани с Политическа партия. Имаше и решения, които трябваше да бъдат взети. В началото имаше съществено единодушие какво би трябвало да свърши тази коалиция ", сподели още тя. След това обаче Политическа партия почнали да предрешават всичко и изгубили желанието да водят публичен спор.

" Разочарованието от държавното управление, от обединението, която беше основана, стигна една точка на самообладание както измежду обществото, по този начин и в болшинството в Народното събрание и се получи по този начин, че падна първото държавно управление от власт с избор на съмнение откакто една от партиите в обединението отхвърли да бъде част от болшинството и обикновено се стигна до предварителни избори ", сподели още Йотова.

" За първи път в най-новата история на България, а и преди този момент имаше толкоз комплицирана коалиция от четири партии, които в действителност са доста разнообразни. И това, което оферират на обществото като политики, и като убеждения, даже и като идеология, въпреки че забравихме през последните десетилетия тази дума, тази трудност на обединението в едно спешно време явно предизвикваше и тези подозрения и за жалост, те се оправдаха ", уточни Йотова.

По мотив нестихващите спорове с Българска социалистическа партия, вицето на Радев разяснява, че резултатите от това за партията щели да се видят на вота на 2 октомври. " Не считам че имаме проблем с Българска социалистическа партия и те с нас. Част от ръковдството счита че неуспехите, които имат се дължат на президентската инститция. Нека на изборите да ревизират дали е по този начин. Представителите на Българска социалистическа партия в служебния кабинет са подбрани на експертен принцип. Право на президента е да откри, съгласно него, най-хубавите престижи, които могат да свършат най-хубавата работа. А тримата, които са представители на Българска социалистическа партия би трябвало да е горделивост и чест за всяка партия, че има хора, които са част от длъжностен кабинет. Няма условие президентът да се съветва с политчиеските партии ", твърди Йотова.
ТЕМА преди 39 минути 321 преди 13 часа 4589 преди 15 часа 4831
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР