Вицепрезидентът Илияна Йотова смята, че не е сериозно критиките на

...
Вицепрезидентът Илияна Йотова смята, че не е сериозно критиките на
Коментари Харесай

Йотова: Не е сериозно да коментираме Плевнелиев. Жалко е, че този човек е бил президент

Вицепрезидентът Илияна Йотова счита, че не е съществено рецензиите на някогашния държавен глава Росен Плевнелиев към наследника му Румен Радев да бъдат коментирани.

Изявлението ѝ бе във връзка на последните изказвания на Плевнелиев, че „ не един и двама президенти ” са му звъняли да му кажат, че Радев се пробва да разделя в Европейски Съюз и че разрушава българската държавност, появявайки се " необут, по мускули и по потник ".

„ Сериозно ли желаете да разясня някогашния президент. Жалко е, че този човек е бил президент на България. Очевидно има други фантазии и неща, за които мисли ”, съобщи Йотова пред бТВ очевидно намеквайки за любовната спекулация на Плевнелиев със синоптичката Деси Банова.

Според вицепрезидента позицията на българското държавно управление по случая с отровения Сергей Скрипал е вярна. България не е сама в това решение и сме в група с страни, които запазихме скъпото да сме медиатори сред двата лагера, сподели тя.

Според Йотова страната ни е в деликатна позиция и поради европредседателството.

„ Ако би трябвало да приказваме за ролята на България в сложни моменти – да, председателството е сполучливо до момента, само че би трябвало да се реагира с повече самочувствие ”, уточни Йотова.

Като триумф тя разяснява и поставената тематика за Западните Балкани, както и новината, че две страни (Македония и Албания) ще получат покана за договаряния.

„ За този триумф работят доста хора, освен Борисов. България беше непрекъсната в желанието и предложенията си ”, сподели Йотова.

Тя уточни, че няма войни сред институциите, а истини, които обществото чува от страната на президента.

„ От последните избори насам Цветан Цветанов това работи – да следи какво споделя Радев и да го ругае обществено. Президентът и аз сме мажоритарен избор, Цветанов даже не завоюва преференциите във Велико Търново ”, сподели вицепрезидента.

Йотова разяснява и необятно коментираните думи на президента Радев за това, че България през днешния ден е тъмна строителна площадка.

По думите ѝ няма човек в България, който да е уверен, че нещата със договорката за ЧЕЗ са чисти и добави, че това е част от метафората за „ тъмната площадка. ”

По мотив митингите на родителите на деца с увреждания Йотова уточни, че би поискала оставката на обществения министър поради чиновническия метод.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР