Вицепремиерът по обществен ред и сигурност и министър на вътрешните

...
Вицепремиерът по обществен ред и сигурност и министър на вътрешните
Коментари Харесай

Демерджиев: Присъединяването на България към Шенген ще е справедлив акт

Вицепремиерът по публичен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев  Иван Демерджиев Иван Демерджиев е юрист с над 20 години опит.   Роден е през 1975 година в Пловдив. През 2001 година взе присъединяване среща, отдадена на разширението на Шенген в Прага по самодейност на Чешкото председателство.

Целта й е набелязване на съответни стъпки, свързани с присъединението на България, Румъния и Хърватия към Шенген – приоритет на Чешкото председателство на Съвета на Европейски Съюз, както и на българското държавно управление.

Форматът, в който вземат участие министърът на вътрешните работи на Чехия Вит Ракушан, министър Иван Демерджиев  Иван Демерджиев Иван Демерджиев е юрист с над 20 години опит.   Роден е през 1975 година в Пловдив. През 2001 година, както и министрите на вътрешните работи на Румъния Лучиан Николае Боде и на Хърватия Давор Божинович, се организира в Прага по самодейност на  чешката страна.

“Приемаме тази среща като още един сигнал за позитивно развиване за приемането ни в Шенген ”, съобщи министър Демерджиев. Той благодари на председателството и персонално на министър Ракушан за поетия  ангажимент, поддръжка и подхванати дейни дейности в постигането на амбициозния проект – приемане от Съвета на Решение за присъединение през декември.

Вицепремиерът акцентира ангажираността на българското държавно управление за постигането на тази цел и изрази увереност, че присъединението на България ще способства за повече сигурност в Шенгенското пространство.  Наред с това, то ще бъде заслужено, като се регистрира фактът, че страната ни извърши условията за участие още през 2011 година В този смисъл министърът увери, че от 1 януари 2023 година България ще е подготвена да ползва всички шенгенски разпореждания на сухоземни, морски и речни граници, а от март 2023 година - и на въздушни граници.

Той означи, че страната ни се оправя с всички провокации по външните граници на Европейски Съюз, тъй че да подсигуряваме сигурността на Шенген. Взети са ограничения за усилване на отбраната на българо-турската граница, която е натоварена с 95% от общия миграционен напън. Прилага се комплекс от ограничения на българо-сръбската граница - най-чувствителна външна граница  на излаз.

България е самодеен и благонадежден сътрудник в полицейското съдействие и е деен ползвател на Шенгенската осведомителна система.

През годините страната ни вложи доста старания и запаси, с цел да поема своите отговорности на страна член на първа линия, съобщи изрично вицепремиерът. Като знак на взаимно доверие той ясно заявява готовността на България да одобри екип от специалисти, под координацията на Европейска комисия, който да откри степента на използване на последните постижения на Шенген в региона на ръководството на границите и на полицейското съдействие.

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи удостовери още един път упоритостта на страната ни за сполучливо присъединение към Шенген по опция до края на годината, за което извънредно значение ще има поддръжката на Чешкото председателство.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР