Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева прие министъра

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева прие министъра
Коментари Харесай

Швеция е признателна на България за усилията за намаляване на мигрантския натиск


Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева одобри министъра по европейските въпроси на Кралство Швеция Ханс Далгрен. Двамата разискаха тематики от настоящия дневен ред на Европейския съюз, измежду които миграцията, разширението и европейската вероятност на Западните Балкани, бъдещия общ бюджет, оповестяват от пресцентъра на външно министерство.

„ Трябва да имаме единна система за справяне с миграцията в Съюза. Не желаеме обстановката от 2015 година да се повтаря. България охранява освен външната граница на Европейски Съюз, само че и вътрешни граници, като за това се изискват огромни старания “, съобщи министър Захариева.

„ Признателни сме за това, което България направи по време на своето европейско председателство за намаляване на миграционния напън към Европейски Съюз. Това беше значимо за нас, с цел да стигнем до извода, че Съюзът би трябвало да поеме обща отговорност и да се оправим с казуса дружно “, сподели Ханс Далгрен.

Двамата министри разискаха и кохезионната и общата селскостопанска политика на Европейски Съюз в границите на бъдещия общ бюджет на Европейски Съюз като се съгласиха, че би трябвало да бъде реализиран компромис за единодушие сред страните-членки. В хода на диалога Екатерина Захариева показа усещания от неотдавнашното си посещаване в Намибия и Ангола. „ Страните там чакат от Европейски Съюз да им бъде сътрудник, а освен да им изнасяме лекции. Основният ни приоритет там би трябвало да бъде образованието “, сподели външният ни министър.

Двустранните връзки сред Република България и Кралство Швеция са открити преди 105 години. Стокообменът за първите шест месеца регистрира растеж от 5% и възлиза на 240,5 млн. евро. В Швеция непрекъснато обитават към 9 хиляди жители от български генезис, най-вече в огромните градове – Стокхолм, Гьотеборг и Малмьо.

Източник: novini.bg
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР