Вицепремиерът и министър на туризма посети село Нареченски бани и

...
Вицепремиерът и министър на туризма посети село Нареченски бани и
Коментари Харесай

Николова обсъди развитието на местния туризъм с кмета на Нареченски бани Димитър Бакалски

Вицепремиерът и министър на туризма посети село Нареченски бани и се срещна с кмета Димитър Бакалски. Това е един от най-старите курорти в страната и тази година през юли ще означи своята 130-годишнина. Районът е прочут със своята лечебна радонова вода, която лекува нервната система, опорно-двигателния уред и диабет, тя няма аналог в България.

Вицепремиерът и кметът разискаха вероятностите пред локалния туризъм за предложение на разнородни услуги през четирите сезона на годината.

„ Възможностите на Нареченски бани в насърчаването на здравния и балнеотуризма са доста огромни и имат дълги обичаи, които в условия на пандемия от Ковид-19 стават все по-актуални, и ние би трябвало да ги надграждаме и развиваме “, съобщи вицепремиерът. Тя акцентира, че районът има директен принос за одобряването на страната ни като здравословна и сигурна дестинация за българските и задграничните туристи и тази наклонност би трябвало да продължи да се построява.

По думите й ограниченията, подхванати от държавното управление на премиера Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г за гарантиране безпроблемното престояване на туристите в местата за настаняване и туристическите обекти, са подкрепили сектора в сложните времена на пандемията. В допълнение икономическите ограничения, обезпечени от кабинета, са подкрепили предприятията в бранша. По данни на Министерството на стопанската система близо 48 млн. лева са били усвоени от компании в туристическия бранш.

Димитър Бакалски сложи въпроса за собствеността на парка в центъра на курорта. Един главен проблем е неналичието на общинска благосъстоятелност и преди всичко желаеме централният парк в курорта да бъде трансферирано под управлението на местената власт, разясни той.

Очакваме с общи старания да изпълним рестарт на бранша през актуалната година и съм уверена, че посредством продължаващото имунизиране ще насърчим този развой, уточни министърът на туризма.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР